SibaRecordsin uusin julkaisu esittelee suomalaisia ja yhdysvaltalaisia elektroakustisia sävellyksiä klarinetille

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian levymerkki SibaRecords julkaisee 8. huhtikuuta klarinetisti Lucy Abrams-Husson debyyttialbumin Duel. Levyllä kohtaavat sekä akustinen ja elektroninen äänimaailma että suomalainen ja yhdysvaltalainen sävellyskulttuuri. Äänite julkaistaan sekä perinteisenä CD:nä että digitaalisessa muodossa.

Lucy Abrams-Husso on koonnut levylle nykymusiikkia synnyinmaastaan Yhdysvalloista ja nykyisestä kotimaastaan Suomesta, ja sillä kuullaan monimuotoisia elektroakustisia sävellyksiä klarinetille ja bassoklarinetille. Kukin teos esittelee ainutlaatuisen kaksintaistelun klarinetin ja elektroniikan välillä. Abrams-Husso on itse vastannut levyn taiteellisesta tuotannosta yhteistyössä äänittäjä Tuukka Tervon kanssa. 

Nina Shekharin, Elizabeth Hinkle-Turnerin ja Carolyn Borcherdingin sävellyksissä sekä Molly Joycen tilausteoksessa Abrams-Husso tuo hienovaraisesti esiin klarinetin ja bassoklarinetin äänten monipuolisuutta. Levyllä kuullaan myös uusi versio Minna Leinosen sooloteoksesta Pheme sekä tulkinta Jovanka Trbojevicin mestariteoksesta Le fantôme du vent.  

Levyn kahdessa kamarimusiikkiteoksessa yhdistyvät elektroniikka ja kamarimusiikki. Seireenietydissään säveltäjä Riikka Talvitie muokkaa reaaliaikaisesti sopraano Tuuli Lindebergin ääntä. Maija Hynnisen teoksen Earthship musiikillinen äänimaisema koostuu käsitellyistä uhanalaisten eläinlajien äänistä sekä akustisesta kamarimusiikista, jota Abrams-Husson kanssa esittävät huilisti Eva Trygg, viulisti Aleksti Trygg, sellisti Sirja Nironen, perkussionisti Antti Ohenoja, pianisti Martin Malmgren ja kapellimestari Janne Valkeajoki. 

Lucy Abrams-Husso on freelancemuusikko ja tohtorikoulutettava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Hänen taiteellinen tohtorintutkintonsa tarkastelee klarinetille sävellettyä suomalaista ja yhdysvaltalaista nykymusiikkia sekä näihin kytkeytyvien esityskulttuurien eroja. Levy Duel on osa tätä tutkintoa. 

Lisätiedot  

    • Pauli Raitakari

    • Koordinaattori, Tuottajat Sibelius-Akatemia, Sibelius-Akatemia
    • +358505116467