Opiskele Taideyliopiston kursseja avoimessa yliopistossa – ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa 22.11. 

Kevään 2023 avoimen yliopiston opintotarjonnassa on mm. useita luovan kirjoittamisen kursseja. Kirjallisuuden tulevaisuuden tekijät -kurssilla kuullaan eturivin kirjailijoita ja kustannusalan edustajia.

Opiskelijoita Teatterikorkeakoulussa

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta musiikin, teatterin, tanssin, kuvataiteen, taidehallinnon ja taidealan työelämävalmiuksien aloilta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.   

Avoimen yliopiston kurssit antavat mahdollisuuden tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamista tai virkistyä taiteen parissa. Kevään 2023 opintotarjontaan kuuluu kursseja esimerkiksi musiikki- ja teatteripedagogiikasta, eri taiteenlajien historiasta sekä taidealan työelämätaidoista kuten projektijohtamisesta, markkinoinnista ja neuvottelu- ja esiintymistaidoista. 

Avoimen yliopiston opinnoista osa on verkkokursseja, osa edellyttää läsnäoloa. Kevään kurssien hakuaika alkaa 22.11. ja päättyy tutkinto-opetukseen integroidun opetuksen osalta 7.12., avoimen yliopiston oman opetuksen osalta 12.12. 

Tutustu opintotarjontaan kurssikalenterissa

Opiskele kirjoittamisen kursseja avoimessa 

Kevään 2023 avoimen yliopiston opintotarjonnassa on useita kirjoittamisen kursseja.  

Kirjallisuuden tulevaisuuden tekijät -kurssi (2–3 opintopistettä) pureutuu kirjallisuuden nykytilaan ja tulevaisuuteen kirja-alan eri toimijoiden näkökulmasta. Kurssilla vierailee kirjallisuus- ja kustannusalan asiantuntijoita, kuten Anna-Riikka Carlson, Sirpa Kähkönen ja Elina Hirvonen, joiden kanssa pohditaan esimerkiksi sitä, kuinka digitalisaatio ja muut megatrendit muuttavat kirjallisuutta ja kirja-alaa. 

“Haastattelumuotoisena toteutettavan luentosarjan tarkoituksena on avata näkökulmia kirja-alaan yhtenä luovista aloista, tutustuttaa opiskelijoita sen toimijoihin ja heidän työhönsä, kysymyksiin alan murroksesta ja uudistumisesta, uhista ja mahdollisuuksista, sekä alalla tarvittavista osaamisesta nyt ja tulevaisuudessa”, kertoo kurssin opettaja, pitkän linjan kirja-alan toimija Minna Castrén. 

Kirjallisuuden tulevaisuuden tekijät -kurssi liittyy Castrénin kirjallisuuden ekosysteemiä käsittelevän väitöskirjatutkimuksen tematiikkaan. Kurssin voi suorittaa kokonaan etäopintoina. 

Käytännön kirjoittamisharjoituksia pääsee tekemään kirjailija Maria Peuran kurssilla Unikirjoitusseminaari (2 op) ja Taideyliopiston kirjoittamisen koulutuksen lehtori, runoilija Miia Toivion kurssilla Minä kirjoittajana (3 op).  

“Minä kirjoittajana -kurssilla keskitytään kirjoittajaidentiteetin kysymykseen ja oman kirjoittajuuden rajojen ylittämiseen ja laajentamiseen. Kurssi on johdantokurssi kirjoittamiseen. Kirjoittamisen kandiopinnot käynnistyvät tällä kurssilla”, Toivio kertoo. 

Tutustu kirjoittamisen opintotarjontaan täällä 

Freelancereille kurssit maksuttomia 

Taideyliopisto tarjoaa lukuvuonna 2022–2023 taiteen vapaan kentän freelancereille maksuttomia avoimen yliopiston yrittäjyys- ja työelämätaitojen opintoja. Opintojen maksuttomuudella halutaan tukea kulttuurialan vapaan kentän toimijoita koronakriisistä palautumisessa.   

Tutustu yrittäjyys- ja työelämätaitojen opetustarjontaan täällä