Näyttelyt jatkuvat heinäkuun alussa Kuvataideakatemian gallerioissa

Näyttelyt käynnistyvät heinäkuussa yli kolmen kuukauden koronatauon jälkeen. Kesällä nähdään ryhmänäyttelyitä ja nuorten taiteilijoiden yksityisnäyttelyitä.

Timo Viialaisen teos.
Timo Viialaisen teoksia on esillä Project Roomissa heinäkuussa.

Kuvataiteen maisteriopiskelijoiden Saija Kivikankaan ja Timo Viialaisen Project Roomin näyttelyt ehtivät olla avoinna maaliskuussa vain kolme päivää ennen kuin galleria suljettiin. Näyttelyt pääsevät jatkumaan heinäkuun alusta alkaen. Saija Kivikangas, jonka temperamaalauksista koostuva näyttely avautuu 1.7. on viime aikoina keskittynyt toteuttamaan maalauksia luonnonaineksista itse valmistamillaan pigmenteillä. Timo Viialainen lähestyy näyttelyssään sähköön ja magneettisuuteen liittyviä ilmiöitä esteettisesti. Viialaisen toiminnallisia, vapisevaliikkeisiä veistoksia on esillä Project Roomissa 12.–26.7.

Exhibition Laboratoryn kesän näyttelykauden avaa 3.7. Surrender? Surrender, joka tutkii epävakaista nykyhetkistä ennalta-arvaamattomia tulevaisuuksia kohti kulkevia prosesseja. Näyttelyn taiteilijat etsivät teoksissaan tapoja kyseenalaistaa ja määrittää uudelleen tilan, ajan, kielen, identiteetin ja yhteiskunnallisten rakenteiden sekä taiteilijan ja taideteoksen välisiä rajoja. Näyttelyn on kuratoinut Praxis-maisteriopiskelijoista koostuva työryhmä Chih Tung Lin, Jonni Korhonen, Noora Lehtovuori, Ria Andrews ja Riikka Thitz sekä vaihto-opiskelijat Kaisa Maasik ja Kati Ots. Näyttelyn taiteilijat ovat Anna Ting Möller, Anne Naukkarinen & Maarit Mustonen, Emilia Tikka, Heikki Kaski, Johanna Härkönen, Milka Luhtaniemi, Miradonna Sirkka ja Suvi Sysi.

Kesän kääntyessä elokuuksi Project Roomissa nähdään Eetu Huhtalan ja Suvi Sysin teoksia 7.8. alkaen. Exhibition Laboratoryn elokuun näyttelyn taiteilijoita yhdistää linssipohjaisten tekniikoiden parissa työskentely. 14.8. avautuvan ryhmänäyttelyn taiteilijat ovat tila-ajan opetusalueen maisteriopiskelijoita ja tuoreita alumneja: Elisa Aaltonen, Santtu Laine, Milja Moilanen, Rosaliina Paavilainen ja Maria Valkeavuolle. He käsittelevät teoksissaan yksilön ja yhteisön, osallisuuden ja ulkopuolisuuden sekä läsnäolon ja poissaolon välisiä jännitteitä.

Aivan elokuun lopussa 28.8. Project Roomissa avautuu Here Be Dragons, jonka työryhmään kuuluvat Kimmi Kim, Yu Chuan Wang, Shia Conlon ja Chih Tung Lin. Tämäkin näyttely peruuntui keväältä, mutta onneksi alkusyksyn näyttelykalenterista järjestyi sille uusi aika.

Jos näyttelyissä paikan päällä vierailu ei vielä innosta, taidetta voi tavoittaa myös virtuaalisesti. Invisible Forces -virtuaalinäyttely vie katsojan jo tässä vaiheessa tutustumaan Sörnäisten rantatielle ensi vuonna valmistuvaan Kuvataideakatemian rakennukseen. Virtuaalisessa näyttelyssä on esillä teoksia kahdeksalta taiteilijalta: Susanna Autio, Sara Blosseville, Cezár Kaci, Jaana Kähkönen, Ilai Elias Lehto, Suzanne Mooney, Johanna Sulalampi ja Nils Titus Östbrant. Kaikki näyttelyn teokset ovat toteutettu nimenomaan virtuaalista näyttelytilaa ajatellen. Teokset käsittelevät monia kuvataiteen perinteisiä aiheita ja kysymyksiä: mittakaavaa ja tilaa, toden ja fiktion rajoja, häiriöitä ja katkoksia sekä siirtymiä erilaisten materiaalien välillä. Tutustu näyttelyyn englanninkielisellä ääniopastuksella!

Tulethan näyttelyihin vain terveenä! Olemme tehostaneet tilojen siivousta, ja näyttelyiden avajaisia emme toistaiseksi järjestä. Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä muihin näyttelykävijöihin ja valvojaan ja vältä pintojen turhaa koskettelua. Pyrimme toistaiseksi välttämään kuulokkeiden käyttöä ja etsimme vaihtoehtoisia esittämistapoja ääntä sisältäville teoksille.

Exhibition Laboratory
Merimiehenkatu 36, 00150 Helsinki

Project Room
Lönnrotinkatu 35, 00180 Helsinki

Lue lisää näyttelyistä Exhibition Laboratoryn verkkosivuilta.

Näyttelyt avoinna ti–su klo 11–18. Suljettu maanantaisin ja ripustustaukojen aikana.
Vapaa pääsy. Lue lisää saavutettavuudesta täältä.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.