MuTeFest esittelee digitalisaation vaikutusta luovaan prosessiin – ohjelmassa 104 diskettiaseman ääniveistos ja syntetisaattoriorkesteri

Inspiroiva, monimuotoinen ja viihdyttävä – MuTeFest on taas täällä! Järjestyksessään kahdeksas Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän festivaali MuTeFest valtaa Musiikkitalon Black Boxin sekä Merikerhon 25.–29.11.2019.

Henkilö miksaa ääntä mikserillä
Katja Tähkä

Mitä tapahtuu taiteen ja teknologian kohdatessa? Miten luovuus ja teknologia sopivat yhteen? Musiikkiteknologian aineryhmän (MuTe) vuosittain järjestämä MuTeFest avaa aineryhmän taiteellista työtä konserttien ja tapahtumien kautta.

”MuTeFest esittelee musiikkiteknologian opetuksen monimuotoisuutta ja sitä, miten opinnot antavat erilaisista taustoista tuleville opiskelijoille mahdollisuuden rakentaa omia taitojaan, asiantuntemustaan ja profiiliaan”, musiikkiteknologian ainejohtaja Marianne Decoster-Taivalkoski kertoo.

Festivaalin kokeileva ja luova ohjelma koostuu monesta poikkeuksellisesta tapahtumasta ja esityksestä. Samalla MuTeFest tarjoaa mahdollisuuden kokea taiteen ja teknologian rajapinnalla syntyneitä teoksia sekä projekteja.

”Mittavan teknologiapohjaisen musiikin tekemisen asiantuntemuksemme avulla haluamme esittää, miten digitalisaatio, eli maailman tietoteknistyminen rajaa, laajentaa ja muokkaa luovaa taiteellista prosessia. Musiikkiteknologin asenne digitalisaatiota kohtaan on oltava sekä utelias ja kokeileva että kriittinen. Roolimme on myös haastaa olemassaolevia teknologioita ja kehittää uusia. MuTeFest on kohtaaminen musiikillisen innovaation kanssa.”

MuTen opiskelijat sekä alumnit ovat luoneet festivaalin moniulotteiset ja kiehtovat esitykset yhteistyössä Taideyliopiston opiskelijoiden, Aalto-yliopiston opiskelijoiden sekä tunnettujen artistien kanssa.

Festivaalikävijät voivat osallistua avoimeen Musiikkiteknologia ja sukupuoli -paneelikeskusteluun, kokea Töölönlahden ympäri kiertävän Mobile Sonic Walks -äänikävelyn, kuulla syntetisaattoriorkesteri Synthestran sekä tanssia kokeellisen elektronisen tanssimusiikin Music to Dance -klubi-illassa.

Festivaalilla kuullaan myös Marko Timlinin 104 diskettiasemasta koostuvalla Floppyphonium-ääniveistoksella säestettävä teos sekä Sibelius-Akatemian sävellyksen opiskelijoiden ja Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen opiskelijoiden yhteisprojekti Musiikkia ja fiktiota.

MuTeFest 25.–29.11.2019


Yksittäisten konserttien liput: 6,50 EUR (Ticketmaster), 5 EUR (Musiikkitalo)
Festaripassi: 18 EUR (Ticketmaster), 15 EUR (Musiikkitalo) Music to Dance -klubi 28.11.2019
Merikerho: liput 5 EUR, vain ovelta (festivaalipassi ei oikeuta sisäänpääsyyn