Musiikkituottaja, muusikko, lauluntekijä Sean Holt vierailijaprofessoriksi Sibelius-Akatemiaan

Holt vahvistaa kevyen musiikin tuotannon osaamista Taideyliopistossa.

Sean Holt

Yhdysvaltalainen apulaisprofessori, tuottaja ja lauluntekijä Sean Holt on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan vierailevaksi professoriksi 1.11.2021-31.12.2022. Holt on työskennellyt lukuisten tunnettujen popmusiikin artistien kanssa, toiminut laajasti musiikkiteollisuudessa sekä tuottanut musiikkia suurille monikansallisille yrityksille ja TV-yhtiöille.

Uutta osaamista popmusiikin säveltämisen ja tuottamisen opintojen kehittämiseen

Vierailevana professorina Holt täydentää Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen opetusta ja vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä Sibelius-Akatemialle strategisesti merkittävän yliopiston, University of Southern California, Thornton School of Musicin kanssa. Professuurikaudellaan hän jatkaa popmusiikin säveltämisen ja tuottamisen opintojakson kehittämistä ja opettaa opintojaksoa kahden lukukauden ajan. Samalla hän osallistuu popmusiikin säveltämisen ja tuottamisen sivuainekokonaisuuden suunnittelu- ja kehittämistyöhön Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Holtin syvällinen ymmärrys ja omakohtainen kokemus musiikkiteollisuudesta, laajat kansainväliset verkostot sekä hyvä pedagoginen osaaminen tarjoavat Sibelius-Akatemian opiskelijoille mahdollisuuden laajentaa ammatillista osaamistaan ja näköalojaan musiikkialalla.

Holt vieraili Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmässä ensimmäistä kertaa vuonna 2019 opettamassa muun muassa popmusiikin sävellystä ja tuottamista. Vierailut ovat saaneet opiskelijoilta erittäin hyvää palautetta ja muun muassa tästä syystä yhteistyötä halutaan jatkaa ja entisestään syventää. Professuuri on osa vuonna 2019 käynnistynyttä Sibelius-Akatemian kansainvälistä vierailijaohjelmaa, joka toteutetaan Jane ja Aatos Erkon sekä Wihurin säätiön tuella.

Katso tunnelmia Sean Holtin opetusvierailulta 2019

Lisätietoja

Osastodekaani Tanja Johansson
tanja.johansson@uniarts.fi