Miten luoda uusia mahdollisuuksia taiteelle ja taiteilijan työlle? Taideyliopiston ja Taiken avoin työpaja 29.10.

Etänä toteutettavassa Töissä taidealalla -työpajassa ovat puhujina Johanna Tuukkanen, Auri Ahola ja Elisa Lientola. Ilmoittaudu mukaan 22.10. mennessä.

Tanssin opiskelija harjoitussalissa

Taideyliopisto ja Taike järjestävät torstaina 29.10. klo 17–19 kaikille avoimen ja maksuttoman työpajan, jossa pohditaan taidealan tulevaisuuden työelämää ja taiteilijan työn uusia koulutustarpeita.

Puheenvuoroissa käsitellään muun muassa sitä, miten luodaan mahdollisuuksia taiteilijan toimeentulolle ja kestävälle taidetyölle. Entä miten jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen voivat tukea taiteilijan uudistumista ja uusien urapolkujen löytämistä? Millaisia uusia työkaluja tarvitaan taiteilijan työn tukemiseen? Tavoitteena on ideoida yhdessä, miten Taideyliopisto voi kehittää jatkuvan oppimisen palveluita jo työelämässä toimiville taiteilijoille.

Työpaja toteutetaan Zoomissa ja se koostuu aiheeseen virittävistä puheenvuoroista, keskustelusta ja ryhmätöistä. Puhujina ovat tutkija ja kuraattori Johanna Tuukkanen sekä läänintaiteilijat Auri Ahola ja Elisa Lientola.  Työpajan moderaattorina toimii varadekaani ja Taideyliopiston Avoimen kampuksen akateeminen johtaja Ville Sandqvist.

Ilmoittaudu työpajaan 22.10. mennessä Lyyti-lomakeella. Saat sähköpostitse Zoom-linkin seminaariin osallistumiseen.

Lisätietoa

Sirke Pekkilä
sirke.pekkila@uniarts.fi

Mari Karjalainen
mari.karjalainen@uniarts.fi

Työpajan puhujat

Johanna Tuukkanen

Tutkija ja kuraattori Johanna Tuukkanen tarkastelee taiteilijan työtä erityisesti uudistuvan julkisen taiteen ja kaupunkitilassa tapahtuvan taiteen kehittämisen kannalta sekä tuo näkökulmia uutta luovien taideprojektien tuottamiseen ja johtamiseen. Johanna Tuukkaselta on ilmestynyt myös tuore väitöstutkimus uuteen julkiseen taiteeseen liittyvistä kuratoinnin käytänteistä festivaalien yhteydessä, esimerkkinä IHME-festivaali (Helsinki, Suomi), Metropolis (Kööpenhamina, Tanska), PLACCC (Budapest, Unkari) ja Steirischer Herbst (Graz, Itävalta).

Auri Ahola

Tanssija ja läänintaiteilija Auri Ahola kertoo kuinka hän löysi uuden suunnan urapolulleen Inarista saamelaiskulttuurin ja alkuperäiskansojen taiteellisten verkostojen vahvistajaksi ja kulttuurienvälisen yhteistyön ja ymmärryksen edistäjäksi. Aurin monipuoliseen taidetyön kokemukseen kuuluu myös eri taiteenalojen yhteistyön ja monimuotoisten taidepahtumien rakentaminen.

Elisa Lientola

Läänintaiteilija Elisa Lientola avaa työpajassa juuri ilmestyneen Reilun taiteen manifestin mahdollisuuksia taiteilijan työn ja toimeentulon tukemisessa. Elisa Lientolan tavoitteena on edistää työssään taiteilijoiden työskentelyedellytyksiä erityisesti taiteen prosenttiperiaatteen kehittämisessä rakennushankkeissa, sekä periaatteen laajentamisessa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaan. Tavoitteena on myös edistää taiteen käyttöä yritysten toiminnassa ja kotouttamistyön tukena.

Lue lisää Reilun taiteen manifestista.