Marjaana Kella valokuvataiteen professoriksi Kuvataideakatemiaan

Kuvataideakatemian valokuvataiteen professorin vaihtuva-alaiseen tehtävään viiden vuoden määräajaksi 1.1.2021–31.12.2025 on valittu taiteen tohtori, valokuvataiteilija Marjaana Kella.

Marjaana Kella.
Petri Summanen

Kella tulee Kuvataideakatemiaan Aalto-yliopiston valokuvauksen professorin tehtävästä. Hänellä on pitkä kokemus myös Kuvataideakatemiasta, missä hän on aiemmin toiminut muun muassa varadekaanina sekä nykytaiteen ja valokuvauksen professorina ja lehtorina.

”Odotan positiivisella mielellä palaamista Kuvataideakatemiaan. Haluan tehtävässäni keskittyä valokuvauksen ja nykytaiteen kysymyksiin sekä yhteistyön rakentamiseen muiden tila-aikataiteiden ja opetusalueiden kanssa. Valokuvauksen ja nykytaiteen yhteydet ovat ehtymättömät, koska ne molemmat ovat vahvasti ajassa kiinni ja kytkeytyvät kaikkeen muutokseen ympärillämme. On innostavaa päästä keskustelemaan näistä ilmiöistä opiskelijoiden kanssa ja nähdä, miten ne heijastuvat heidän teoksissaan tänä päivänä”, sanoo Kella.

Marjaana Kella on kansainvälisesti tunnettu valokuvataiteilija, jonka teoksia on ollut esillä lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Kellan teoksia on muun muassa Suomen valokuvataiteen museon ja Kiasman kokoelmissa. Kella väitteli vuonna 2014 Aalto-yliopistosta. Hänen väitöskirjansa otsikko oli Käännöksiä – maisema, kasvot ja esittäminen valokuvassa.