Kuvan Kevät 2020 -näyttelyssä tapahtuu

Kuvan Keväässä on tänäkin vuonna luvassa opastuksia ja performansseja. Osallistujamäärä on rajattu, joten varmista paikkasi ja ilmoittaudu ennakkoon verkkosivujemme kautta.

Kuvan Kevät 2020 logo

Opastukset

Lähde tutustumaan Kuvan Kevääseen asiantuntevan oppaan johdolla.

Taidekeräilijä, Kuvataideakatemian ystävät ry:n puheenjohtaja Seppo Fränti valottaa näyttelyä omasta taiteenrakastajan näkökulmastaan. Fränti tunnetaan erityisesti nuorten taiteilijoiden tukijana, ja hänen taidekokoelmastaan koottu näyttely on parhaillaan esillä Kiasmassa. 

Milloin: Sunnuntai 25.10. klo 14. Kierros alkaa Exhibition Laboratorysta, Merimiehenkatu 36 C. 

Amos Rexin kuraattorien ja Praxis-maisteriohjelmasta valmistuneiden alumnien Katariina Timosen jaAnastasia Isakovan kierroksella huomio kiinnittyy taiteilijoiden kiinnostukseen fyysistä läsnäoloa kohtaan. Materiaalit, joiden kanssa taiteilijat työskentelevät vaihtelevat uudelleenkäytetyistä ja uusteknologiapohjaisista aina perinteisiin käsityötekniikoihin asti. Kierroksella pohditaan, miten taiteilijat rakentavat tarinoita materiaalien kautta sekä miten fyysisyys ja läsnäolo voivat avata uusia keskusteluja nykypäivänä.

Milloin: Lauantai 31.10. klo 14. Kierros alkaa Exhibition Laboratorysta, Merimiehenkatu 36 C.

Helsinki Art Walk – Kuvan Kevät in English

Helsinki Art Walk vierailee Kuvan Keväässä Project Room -galleriassa. Kuvan Kevät 2020 in English! Join the Helsinki Art Walk guided tour in Project Room.

When: On Sun 25th of October. Departure from MUU Gallery at 13:30, Lönnrotinkatu 33. Read more: www.facebook.com/helsinkiartwalk

Esitystaidetta 

Näyttelyyn kuuluu myös performanssiteoksia. 

Timo Viialaisen teos Kuvan Kevät -näyttelyssä on nappi, jonka painaminen aiheuttaa sähköjen katkeamisen koko galleriasta. ”Erinäisten neuvottelujen tuloksena olen saanut luvan taiteellisen teoksen toteuttamiseen, jossa nappia painamalla on mahdollisuus katkaista Exhibition Laboratory -galleriatilan sähköt. Engagement-performanssi rakentuu näiden neuvottelujen pohjalta, ja sen pyrkimyksenä on kokemuksellisen tiedon ja ei-tiedon tavoittaminen niistä voimista, jotka vaikuttavat meissä ja meitä ympäröivissä laitteissa”, Viialainen kertoo.

Milloin: Torstait 22.10 ja 5.11 sekä lauantai 7.11 klo 19. Kesto n. 40 min. Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C

Ida Sofia Flemingin teokseen liittyy performanssi Koti ei ole siellä missä minäkin. Esitykseen pääsee kerralla 1-2 henkilöä esiintyjien kanssa.

Milloin: Ke 28.10., to 29.10. ja pe 30.10. klo 15–18. Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C

Huolehditaan turvallisuudesta yhdessä!

Tapahtumiin on rajoitettu osallistujamäärä, joten pyydämme ilmoittautumaan tapahtumiin ennakkoon Kuvan Kevät 2020 -verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella: www.kuvankevat.fi

Tietoa turvallisuudesta ja koronaviruksen leviämisen ehkäisemisestä löydät verkkosivujemme Info-osuudesta: www.exhibitionlaboratory.fi/info

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, jääthän kotiin kunnes voit paremmin. Pidä huolta käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä. Kehotamme käyttämään maskia näyttelytiloissamme, jos mahdollista. 

Kuvan Kevääseen osallistuu tänä vuonna 39 opintojaan viimeistelevää kuvataiteilijaa. Näyttely on esillä kolmessa näyttelytilassa: Kuvataideakatemian omissa gallerioissa sekä näyttelyn käyttöön varatussa lisätilassa.

Kuvan Kevät – Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely 10.10.–8.11.2020

Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 B & 36 C, 00150 Helsinki
Project Room, Lönnrotinkatu 35, 00180 Helsinki

Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.
www.kuvankevat.fi

Muutokset mahdollisia, ajankohtaiset tiedot löytyvät verkkosivuiltamme.