Ilmoittautuminen Taideyliopiston promootioon aukeaa 8.1.2024

Taideyliopiston maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 16.–18. elokuuta 2024. Ilmoittautuminen promootioon käynnistyy 8.1.2024 ja päättyy 31.5.2024.

Anni Hanen

Promootio on yliopistoyhteisön suurin ja kaunein juhla ja yliopisto-opintojen juhlallinen päätös, jota vietetään perinteisesti usean päivän ajan. Promootio sisältää muun muassa juhlakonsertin, aktin, kulkueen, jumalanpalveluksen, tunnustuksettoman tilaisuuden ja illallisen.

Promootioon voi osallistua yksin tai seuralaisen kanssa. Paikkoja on rajoitetusti, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen juhlallisuuksiin aukeaa promootion verkkosivuilla 8. tammikuuta 2024 klo 9.00 seuraavasti:

Maisterit

  • Ilmoittautuminen aukeaa 8.1.2024 ensin maistereille, jotka ovat valmistuneet 1.6.2018 jälkeen
  • Ilmoittautuminen aukeaa kaikille ​promovoimattomille maistereille 1.5.2024
  • Ilmoittautuminen päättyy 31.5.2024

Tohtorit

  • Ilmoittautuminen aukeaa kaikille Taideyliopistosta valmistuneille promovoimattomille tohtoreille 8.1.2024 ja päättyy 31.5.2024

Kesäkuussa valmistuvat

  • Kesäkuussa 2024 valmistuvat pystyvät ennakkoilmoittautumaan promootioon ilmoittautumisajan puitteissa eli 8.1.-31.5.2024
  • Heidän ilmoittautumisensa vahvistetaan kesäkuussa valmistumistietojen tarkistuksen jälkeen

Promootion ohjelma

Muistoja vuoden 2018 promootiosta

Taideyliopiston historian ensimmäinen promootio järjestettiin keväällä 2018. Promootiossa otettiin huomioon akatemioiden omat perinteet, mutta samalla pyrittiin luomaan myös uusia yhteisiä promootioperinteitä. Lue alta promootioon osallistuneiden kokemuksia!

Kuvataiteilija Elina Saloranta, tohtoripromovoitu vuoden 2018 promootiossa:

”Promootio oli hieno, kerran elämässä -kokemus. Matkaa juhlallisuuksiin siivittivät hauskat tanssiharjoitukset ja Kuvataideakatemian antelias ele lainata meille tohtoreille hatut. Juhlatilaisuus Musiikkitalossa oli vakava ja harras yhteisöllinen rituaali, kuitenkin vailla pönötystä. Aurinkoinen huviretki kruunasi juhlaviikon.”

Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun alumni Sofia Suomalainen, airut vuoden 2018 promootiossa:

”Promootiossa yhdistyi juhlallisuus ja rentous. Illallisen aikana sain istua säveltäjä Kaija Saariahon vieressä, mikä oli todella merkityksellinen hetki. Kohtasin Taideyliopistosta eri aikoina valmistuneita ihmisiä nuorista vasta valmistuneista vanhempiin alumneihin. Se oli kuin hienostunut luokkakokous, jossa syntyi unohtumattomia kohtaamisia ja uusia ystävyyksiä.” 

Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin professori Kristiina Ilmonen, tohtoripromovoitu vuoden 2018 promootiossa:

”Promootio oli suuri, hauska, hulvaton ja samalla äärimmäisen arvokas, akateemisia perinteitä kunnioittava tapahtuma. Juhlallisuuksien kirjo synnytti harvinaisen juhlan tunteen, joka kohotti meidät kollektiivisesti arjen yläpuolelle. Nuoren yliopiston ensimmäinen promootio loi myös uutta, taiteen luovaa henkeä vahvistavaa perinnettä.”

Tutustu promootioperinteeseen katsomalla kuvia ja videoita Taideyliopiston ensimmäisestä yhteisestä promootiosta 8.–10.6.2018.

Lisätietoja

Promootioon ilmoittautuminen:
Promootiokoordinaattori Jannika Lahin
promootio@uniarts.fi
puh. 050 517 8755

Promootion ohjelma ja muut järjestelyt:
Projektipäällikkö Soili Sirenne
promootio@uniarts.fi
puh. 050 475 1767

Aiempaa uutisointia