Emilie Gardberg Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi

Gardberg työskentelee tällä hetkellä Suomen Lontoon-instituutin johtajana.

Emilie Gardberg
Antti Nikkanen

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin Master of Arts Emilie Gardberg. Suomen Lontoon-instituutin johtajana työskentelevällä Gardbergilla on monipuolinen kokemus erilaisista taide- ja kulttuurialan johtotehtävistä.

– Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on kansainvälisesti erittäin arvostettu. Sen tulokset näkyvät kauas maamme rajojen ulkopuolelle. Sibelius-Akatemialla on mahdollisuus ainutlaatuiseen yhteistyöhön ja alan dynaamiseen kehittämiseen. Dekaanina haluan erityisesti korostaa taiteen yhteiskunnallista merkitystä sekä yliopistoyhteisön inspiroivaa toimintakulttuuria, Gardberg toteaa.

Emilie Gardberg on työskennellyt Suomen Lontoon-instituutissa vuodesta 2018. Sitä ennen hän on toiminut mm. Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajana ja Turun filharmonisen orkesterin intendenttinä. Hän on myös opettanut taidehallintoa ja johtamista vierailevana luennoitsijana useissa korkeakouluissa.

Dekaanin tehtävänä on johtaa Sibelius-Akatemiaa osana Taideyliopistoa. Kokonaisuuteen kuuluvat akatemian koulutus, tutkimus ja taiteellinen toiminta sekä näihin kytkeytyvät kumppanuudet ja yhteiskuntasuhteet. Taideyliopiston kolmen akatemian – Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun – dekaanit toimivat myös yliopiston johtoryhmän jäseninä.

– Emilie Gardbergin näkemyksellisyys ja laajat kansainväliset verkostot antavat hänelle erinomaiset edellytykset kehittää Sibelius-Akatemiaa ja koko Taideyliopistoa. Hän on vahvasti arvopohjainen johtaja, joka ymmärtää taiteen merkityksellisyyden ja haluaa lisätä taidealojen välisiä yhteyksiä. Gardbergin kiinnostus taiteen saavutettavuuteen ja eriarvoistavien käytäntöjen purkamiseen on erityisen tärkeää juuri nyt, sanoo Taideyliopiston tuleva rehtori Kaarlo Hildén.

Gardbergin viisivuotinen kausi alkaa tammikuussa 2021.

Taideyliopiston hallitus päätti dekaanin valinnasta kokouksessaan tiistaina 17. marraskuuta.

Lisätietoa

Eveliina Olsson
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
050 598 6492

Emilie Gardbergin kuva: Antti Nikkanen