Avoimen kampuksen työelämäverkkokursseja taiteilijoille

Osuuskuntatoimintaan keskittyvät koulutukset antavat tietoa itsensä työllistämisestä ja elannon hankkimisesta osuuskunnan kautta.

rakseja vihreällä taustalla

Osuustoiminnan ABC -verkkoluento 

Verkkoluento perjantaina 4.12.2020 klo 9.00-11.30 (3×45 min). Osuuskuntatoiminnan luento antaa tietoa itsensä työllistämisestä ja elannon hankkimisesta osuuskunnan kautta. Zoomin kautta toteutettava verkkoluento on osa Taiteilijan työelämävalmiudet: luentotarjotin -kokonaisuutta. Luento on maksuton.

Opettajina toimivat Ulla Leppänen Osuustoimintakeskuksesta ja Pekka Hytinkoski Helsingin yliopistosta. Tapausesimerkkinä kuullaan No Problem! Music:in Janne Halosen kokemuksia osuuskuntatoiminnasta musiikkialalla. 

Ilmoittaudu viimeistään ke 2.12 piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi
Zoom-linkki toimitetaan sinulle sähköpostitse to 3.12.

Luento järjestetään yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän, Avoimen kampuksen, Taideyliopiston Seinäjoen yksikön ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin kanssa. 

Ammattina taiteilija: Osuuskunta (2 op)

Verkkokurssi maanantai-iltaisin klo 17.00-19.15 18.1. alkaen. Yhteensä 8 kokoontumiskertaa.

Ilmoittaudu kurssille 24.11 alkaenhttps://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.37347193387

Toimiminen ammattilaisena taiteen kentällä edellyttää tietoa ja osaamista erilaisista itsensä työllistymisen työkaluista. Perinteisten palkkatyön ja yrittäjyyden väliin mahtuu erilaisia tapoja toimia, joista yksi on työn tekeminen osuuskunnan kautta. Osuuskunta sopii erinomaisesti luovan alan tekijöille. Siinä yhdistyvät yrittäjämaisen ja verkostomaisen toiminnan parhaat puolet. Osuuskunnassa voit toimi yksin tai yhdessä, osuuskunnan tarjotessa työn tekemiseen liittyvät palvelut, kuten kirjanpidon, laskutuksen ja palkanmaksun. 

Osuuskuntakurssi antaa tietoa itsensä työllistämisestä ja elannon hankkimisesta osuuskunnan kautta. Kurssin jälkeen opiskelija kykenee toimimaan osuuskunnan jäsenenä ja tietää kuinka osuuskunta perustetaan. Kurssin aikana käydään myös oman osaamisen tuotteistamista taiteen kentällä ja markkinoilla.

Kurssin vastaavana opettajana toimii Petri Katajarinne.

Kurssin jälkeen mahdollista hakea ja jatkaa koulutukseen, jossa sparrataan aloittavan osuuskunnan muodostamisessa. Yksi case toteutetaan Etelä-Pohjanmaalla, mahdollisesti kontaktiopetuksena.

Lisätietoja molemmista koulutuksista: 
projektipäällikkö Piia Kleemola-Välimäki
piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi, puh. 040 7104382