3 konserttivinkkiä elokuulle

Kesätauon jälkeen syksyn konserttikausi alkaa elokuussa verkkokonsertein ja koronatilanteen salliessa myös live-esityksin. Tutustu elokuun vinkkeihin!

Echo Percussion -yhtye poseeraa sillalla syksyisenä sadepäivänä. Yhtyeen jäsenet hymyilevät.

Kesän nuoret taiteilijat

Kauden aloittaa perinteikäs Kesän nuoret taiteilijat -konserttisarja, joka esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita. Live- ja verkkokonserteissa kuullaan tänä kesänä jazzia, klassista- ja kansanmusiikkia 24.8.–21.9.2021.

Hannu Alasaarela 24.8.

Pianisti Hannu Alasaarela soittaa Valoisa yö -konsertissaan 1900-luvun alkupuolen suomalaisten myöhäisromantikkojen ja modernistien musiikillisia luontokuvia ja tunnelmia. Väinö Raition sävelvärien ympärille koottu impressio suomalaisesta yöstä täydentyy Erkki Alasaarelan kansallisromanttisilla luontokuvilla. 

Musiikkitalon Cameratassa kuvattava konsertti on katsottavissa maksutta Youtubessa 24.8. klo 19.

Sirja Nironen 26.8.

Keväällä Radion sinfoniaorkesterin solistina ihastuttanut sellisti Sirja Nironen ja neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun voittaja Mackenzie Melemed esiintyvät ensi kertaa yhteisresitaalissa Musiikkitalon Cameratassa 26.8. Konsertti rakentuu kirkkaan yön paradoksille – sille, että usein pimeimmässä yössä tähdet erottuvat parhaiten.

Musiikkitalon Cameratassa kuvattava konsertti on katsottavissa maksutta Youtubessa 26.8. klo 19.

Echo Percussion – Pléïades 21.8.

Echo Percussion, viiden nuoren lyömäsoittajan vuonna 2020 muodostama yhtye, esittää Helsingin Musiikkitalossa Iannis Xenakisin teoksen Pléïades (1978) kuudelle lyömäsoittajalle. Teoksessa on neljä osaa, jotka on otsikoitu niissä kuultavien soittimien ja äänimaailmojen mukaan. Haasteellinen teos on merkittävä erityisesti soitinnukseltaan: tärkeässä osassa on Xenakisin itse kehittämä ‘Sixxen’, 19 metalliputkesta koostuva soitin. Konsertin alussa Echo Percussion esittää Elmeri Uusikorven sävellyksen Hyades (2020) kuudelle lyömäsoittajalle. Teos on sävelletty konserttia varten eräänlaisena alkusoittona Pléïadesille.

Echo syntyi tarpeesta päästä koronan jäljiltä takaisin konserttilavoille esittämään ihmisille lyömäsoitinmusiikin klassikoita, uusia tilausteoksia sekä unohdettuja helmiä. Yhtyeen jäsenet ovat Sibelius-Akatemian kasvatteja ja menestyneitä freelance-muusikkoja.

Musiikkitalon Sonoressa kuvattava konsertti on katsottavissa maksutta Youtubessa 21.8. klo 19 alkaen.

Yleisömäärät ja lipunmyynti

Yleisökonsertit ja lipunmyynti alkavat elokuussa tuolloin voimassa olevien yleisörajoitusten mukaisesti. Konserttien paikkamääristä ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin 13.8. jälkeen.