3 vinkkiä musiikkitietämyksen laajentamiseen

Haluatko laajentaa ymmärrystäsi musiikista? Kiinnostaako sinua musiikkiaiheiset dokumentit tai podcastit? Ota tästä vinkit talteen!

Äänirasia, johon on yhdistetty paljon johtoja.

1. Kuuntele musiikkiaiheisia podcasteja 

Musiikkikasvatuksen opiskelijamme pureutuvat musiikkialan muutoksiin Hot from the (music education) press -podcastissaan

Huliviliflikat -podcast on kahden kansanmusiikin opiskelijamme podcast musiikista, muusikkoudesta ja ennen kaikkea muusikon joskus enemmän, joskus vähemmän tavallisesta elämästä. 

2. Sukella Sound Diariesin maailmaan 

Sound Diaries on päiväkirjamatka oman musiikillisen äänen löytämiseen ja improvisaatioon. Matkaa tekevät yhdessä vierailijaprofessorimme David Dolan ja alttoviuluopiskelija Laure Ramon

3. Katso musiikkiaiheisia dokumentteja 

Polte – Dokumentti Sibelius-Akatemian opiskelijoista 

Dokumenttisarja toveruudesta, ankarasta harjoittelusta ja intohimosta klassiseen musiikkiin. Sibelius-Akatemian klassisen musiikin opiskelijat valmistautuvat Sibelius-Akatemian ja Juilliard Schoolin yhteisorkesterin kiertueelle kesällä 2017. Dokumentissa seurataan myös kiertuetta Helsingissä, Tukholmassa ja New Yorkissa 22.8.–8.9.2017.  

Orkesterin edessä 

Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane ovat orkesterin johdon opiskelijoitamme. He ovat valinneet itselleen instrumenteista kaikkein vaativimman, sinfoniaorkesterin. Kuinka näille uraansa aloitteleville nuorille käy, kun he astuvat orkesterin eteen?