3 verkkokonserttivinkkiä huhtikuulle

Livekonsertteja saamme vielä odottaa mutta onneksi on verkkokonsertit! Tutustu Sibelius-Akatemian huhtikuun livestream-vinkkeihin, luvassa on muun muassa kitaramusiikkia, kevään nuoria taiteilijoita ja konsertti Äiti Maalle.

OBO-kollektiivi kuvattuna hitaalla valotusajalla. Hahmot ovat liikkuvaisia kuvassa. Kuvan tausta on musta.
Jimmy Träskelin

Kevään nuoret taiteilijat -sarja

Ojajärvi Blom Ojajärvi (OBO) -kollektiivi aloittaa Kevään nuoret taiteilijat -konserttisarjan 9.4.2021. Kollektiivi karistelee pölyt muinaisen suomalaisen yläsävelhuilun, pitkähuilun, harteilta. Konsertissa kuullaan yläsävelhuilua ja modernia beatboxausta sekä niitä yhteen liimaavaa citternia. Perinnemelodiat ja yläsävelhuilulle sävelletyt tuoreet kappaleet mukautuvat luonnonsävelasteikon lumoavaan tanssiin.

Konsertti on katsottavissa livestreamina Sibelius-Akatemian Youtube-kanavalta.

Äiti Maa – äi­deis­tä hel­lin

Soiva Kieli -laulusarjan toinen konsertti Äiti Maa – äideistä hellin nähdään verkkokonserttina 21.4. Konsertti juhlistaa Kansainvälistä Äiti Maan -päivää (22.4.) viitteellisesti lavastetulla konsertilla, joka tutkii ihmiskunnan ja luonnon suhdetta. Luonnon kauneutta ja sen herättämää iloa kuvaavat laulut saavat vastakohdakseen kuvauksia luonnon tuhosta ja kertomuksia kaipauksesta kaukaiseen ja menetettyyn kotimaahan.

Sibelius-Akatemian laulumusiikin Soiva kieli -laulusarjassa kuullaan vuosittain neljä liedkonserttia laulutaiteen ja pianomusiikin opiskelijoiden esittäminä. 

Konsertti on katsottavissa livestreamina ja tallenteena Taideyliopiston Youtube-kanavalla.

Guitar Festival

Musiikkitalossa järjestettävä Sibelius Academy Guitar Festival esittelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kitaransoiton opiskelijoiden taiteellista kirjoa 17.–18.4.2021. Festivaalilla kuullaan kappaleita renessanssista Heiniöön ja konserttoja Villa-Lobosista Brouweriin.  

Guitar Festivalin konserteista Anna Leosen, Joona Lintusen ja Kalle Rinteen maisterikonsertit ovat katsottavissa livestreameina Sibelius-Akatemian Youtube-kanavalta.

Konsertteja kotisohvalta

Kevään aikana monia konserttejamme voi seurata maksuttomina livestreameina ja tallenteina. Konsertit löytyvät kootusti verkkosivustoltamme.