3 konserttivinkkiä toukokuulle

Toukokuu alkaa kahden koomisen oopperan illalla. Luvassa on valeasuja, parisuhdekiemuroita ja vaikeita valintoja.

Mikko Malmivaara

Kaksi koomista oopperaa

Sibelius-Akatemian ooppera tuo toukokuussa Musiikkitaloon kahden koomisen oopperan illan, jossa nähdään Donizettin Il Campanello ja Rossinin La Gazzetta. Luvassa on parisuhdekiemuroita, valeasuja ja vaikeita valintoja. Molemmat oopperat esitetään alkuperäiskielellään italiaksi.

Lue lisää oopperasta ja osta liput.

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Vuosittain järjestettävissä kansanmusiikin konserttisarjassa pääsemme kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna. Toukokuussa kuullaan yhteensä kuusi konserttia. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Lue lisää Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konserttisarjasta.

Academy Winds 10 vuotta

Sibelius-Akatemian Academy Winds -puhallinensemble on kausittain kokoontuva orkesteri. Se sai nykyisen muotonsa vuonna 2012, kun puhallinkapellimestariluokan lehtoriksi tullut Peter Ettrup Larsen käynnisti toiminnan.

Juhlavuoden kunniaksi Academy Winds tarjoilee hurmaavan kattauksen puhallinorkesterimusiikin klassikoita Tupla­kon­sert­to­kon­sert­issaan 13.5. Musiikkitalon Sonore-salissa. Konsertin johtaa Petri Komulainen.

Lue lisää Academy Windsin konsertista ja osta liput.

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.