3 konserttivinkkiä marraskuulle

Marraskuussa juhlitaan isänpäivää, nautitaan oopperasta ja laulumusiikista. Tutustu vinkkeihin!

Veikko Kähkönen

Isänpäivänä konserttiin

Sibelius-Akatemian sinfonietta esiintyy kapellimestari Sakari Oramon johdolla Temppeliaukion kirkossa isänpäivänä 14.11.2021. Intoa ja ilmaisuvoimaa -konsertissa kuullaan Ligetin, Coplandin, Narbutaiten ja Haydn’n sävellyksiä.

Konsertti on kattaus uutta ja vanhaa. Suurena avantgardistina tunnetun György Ligetin Concert Românesc on helposti lähestyttävä, värikäs teos, jossa on kaikuja romanialaisesta kansanmusiikista. Ligetin teokset tunnetaan muun muassa Stanley Kubrickin elokuvista. Monesti palkitun liettualaisen naissäveltäjän Onutė Narbutaitėn ilmaisuvoimainen Metabole-teos luo intensiivistä tunnelmaa ja herättää kuulijan mielikuvituksen. Lisäksi konsertissa kuullaan Haydnin kepeä sinfonia no. 22 sekä amerikkalaisen säveltäjän Aaron Coplandin upea klarinettikonsertto.

Lue lisää Sa­ka­ri Oramo & Sibelius-​Akatemian sin­fo­niet­ta -konsertista

Osta liput Sa­ka­ri Oramo & Sibelius-​Akatemian sin­fo­niet­ta -konserttiin

Oopperakoulutuksen uusi ensemble ensimmäistä kertaa näyttämöllä

Ooppera-aarioista ja kohtauksista koostuva Sempre sempre!-esitys tuo syksyllä aloittaneen oopperakoulutuksen ensemblen ensimmäistä kertaa yhdessä näyttämölle Musiikkitalossa 25.–27.11.2021. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen opiskelijat esiintyvät opintojensa aikana neljässä täysimittaisessa produktiossa ja yhdessä pianistin kanssa esitettävässä dramatisoidussa konsertissa.

Lue lisää Sempre sempre! – Oop­pe­ra­koh­tauk­sia -esityksestä

Osta liput Sempre sempre! – Oop­pe­ra­koh­tauk­sia -esitykseen

Soiva kieli -laulusarjan keskiössä Pauline Viardot

Soiva kieli -laulusarjan Pauline Viardot -konsertissa kuullaan Sibelius-Akatemian laulun ja pianonsoiton opiskelijoita 24.11.2021. Pauline Viardot (1821–1910) oli ranskalainen oopperalaulaja, laulupedagogi, säveltäjä ja pianisti. Konsertti keskittyy Viardot’n ja hänen lähipiirinsä musiikkiin.

Ennen konserttia voit osallistua myös Viardot’sta kertovalle luennolle Camerata-salissa klo 18. Luennoitsijana professori Natasha Loges Lontoon Royal College of Musicista. Luento on englanninkielinen ja luennolle on vapaa pääsy.

Lue lisää Soiva kieli -laulusarjan Pauline Viardot -konsertista

Osta liput Soiva kieli -laulusarjan Pauline Viardot -konserttiin

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.