Tutustu taiteilijaan: Joni Stein & Sanna Salonen

Sanna Salonen ja Joni Stein esittelevät yhdistetyssä tutkintokonsertissaan 19.11.2020 Animagios-maailmaan sijoittuvaa elokuvallista seikkailumusiikkia sekä lauluja rohkeudesta, itsensä voittamisesta ja ystävyydestä. Kysyimme Sannalta ja Jonilta viisi kysymystä tulevasta konsertista ja heistä taiteilijoina.

Sanna Salonen ja Joni Stein. Salonen on taempana kuvassa hieman epätarkkana. Stein on kuvan etuosassa ja katsoo suoraan eteenpäin.
Jani Snellman

Millä viidellä sanalla kuvailisitte toisianne artisteina?

Sanna: “Kuvailisin Jonia kekseliääksi, tuotteliaaksi, heittäytyväksi, määrätietoiseksi ja huolelliseksi taitelijaksi.”

Joni: “Sanna on luotettava, nerokas, tarkka, huolellinen ja vaativa.”

Mikä on Animagios?

”Animagios on yhteistyössä libretisti Erika Hammarbergin kanssa luomamme satumaailma, jossa kullakin ihmisellä on Mielenmaailmassa oma sieluhahmo eli animagio, joka määrittyy luonteenpiirteiden mukaan. Sieluhahmo voi olla niin lentotaitoinen orava, pomppiva sieni kuin yksisarvinen tapiiri.” 

Minkä neuvon antaisitte 15-vuotiaalle itsellenne?

Joni: “Uskalla olla oma itsesi ja tehdä asioita, joita sisimmissäsi haluat.”

Sanna: “Pääasia, että yrittää parhaansa (ja vähän enemmän)!”

Jani Snellman

Mihin kuulijan kannattaa kiinnittää erityishuomiota tulevassa konsertissanne?

”Kannattaa antaa musiikin ja tarinan viedä toiseen todellisuuteen, ja nauttia kapellimestari Jonas Rannilan johtaman orkesterin ja upeiden solistien mukaansatempaavasta tulkinnasta.” 

Mitä kuluva vuosi on opettanut teille?

”Olemme oppineet valtavasti orkesterimaailmasta sekä tarinan ja musiikin yhteensovittamisesta. Tätä projektia luodessamme olemme myös keksineet yhteissäveltämiseen liittyviä työkaluja ja -tapoja.”

Music from Animagios

Loppuunvarattu Music from Animagios -konsertti osa osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän Marras-Taiga -konserttisarjaa. Marras-Taigan konserteissa lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän maisterivaiheen opiskelijat.