Tutustu taiteilijaan: Helka Seppälä

Kontrabasisti Helka Seppälä kertoo haastattelussa hänen tulevasta ennen yötä -konsertistaan ja jakaa meille kulttuurivinkkinsä tulevalle kaudelle

Kuka olet, mistä tulet ja mikä on suhteesi Taideyliopistoon?

Olen kontrabasisti Helka Seppälä. Aloitin kontrabassonsoiton itä-Helsingin musiikkiopistossa, josta tie vei nuorisokoulutuksen kautta Sibelius-Akatemiaan. Tällä hetkellä toimin Lappeenrannan kaupunginorkesterin kontrabasson äänenjohtajana. 

Minkä neuvon antaisit nuorille, aloitteleville muusikoille/taiteilijoille?

Kannattaa aina tehdä ja toteuttaa itseä kutkuttavia asioita miettimättä mitä muut niistä ajattelevat. 

Mihin kuulijan kannattaa kiinnittää erityishuomiota tulevassa konsertissa?

Ennen yötä -konserttiin olen valinnut harvoin kuultuja teoksia, jotka esittelevät kontrabasson monipuolista ääniväriä sekä skaalaa. 

Mistä löydät paikkoja tai hetkiä luovuudelle ja uuden tekemiselle tässä kiireisessä maailmassa?

Tällä hetkellä minua kiinnostavat erityisesti konserttiohjelmien suunnittelu sekä eri taiteenalojen yhdisteleminen omintakeisiksi kokonaisuuksiksi. Tätä pääsen toteuttamaan perustamallani Kumaus-festivaalilla yhdessä kahden rakkaan kollegani kanssa. 

Millä tavalla Sibelius-Akatemia on mielestäsi ainutlaatuinen oppimis/työskentely-ympäristö?

Sibelius-Akatemia tarjoaa hyvät puitteet, on ollut upea saada opiskella ja verkostoitua kulttuurin keskiössä. On siistiä, että Musiikkitalossa tapahtuu myös kaikkea opintojen ulkopuolella, mikä inspiroi. Opiskelun aikana mieleen ovat jääneet myös tapaamiset huippumuusikoiden kanssa mestarikursseilla sekä orkesteriperiodeilla. 

Konserttivinkkisi tulevalle kaudelle? 

Tämä ei ole konserttivinkki, mutta yksi lempifestivaaleistani on Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaali. Nautin, kun asioita tehdään rakkaudella ja hyvässä hengessä ja musta siellä se välittyy vahvasti. Pyrimme samanlaiseen työskentelyyn myös johtamallani Kumaus-festivaalilla, joka tapahtuu seuraavan kerran taas elokuussa 2023.