Taideyliopiston kehittämispalvelut

Terveisiä Kehittämispalveluista! Tiimimme on monipuolinen palvelualue, jossa arvostetaan omia näkökulmia ja sujuvaa yhteistyötä.

Tiedon risteämiskohta

Tällä hetkellä kehittämispalveluihin kuuluu 26 työntekijää. Emme sinänsä ole yksi yhtenäinen tiimi, vaan monitoimintoinen palvelualue. Toki palvelualueen sisällä on erilaisia alatiimejä, ja kirjaviin vastuihimme kuuluu esimerkiksi yliopiston toiminnan ohjausta, laadun hallintaa, johtamisen tieto- ja tukipalveluita sekä erilaisten projektien johtamista. Työmme on luoda edellytyksiä yliopisto-organisaation toiminnalle!

Olemme varsin hyvin johdettu matriisi. Tehtävien monipuolisuuden takia eroamme paljonkin monesta Taideyliopiston tiimistä, sillä palvelumme tuotetaan nimenomaan akatemioiden ja yhteisten palveluiden yhteistyönä. Tämä mahdollistaa myös tiedon risteämisen: kehittämispalveluihin tiivistyy paljon koko yliopiston toimintaa koskevaa informaatiota.

Isommin kehittämispalveluiden ja mahdollisesti muiden tiimien kanssa tapaamme joitain kertoja vuodessa erilaisten aihealueiden äärellä. Muuten kehittämispalvelujen työntekijät tapaavat alatiimeissä paljon useammin työnkuvan ja käsiteltävien asioiden mukaan.

Kaukalon eri laidoilla

Kehittämispalveluiden työntekijöillä on rutkasti pitkän linjan asiantuntemusta ja osaamista. Joukkoomme mahtuu hyvinkin erilaisia työtehtäviä ja -historioita. Monipuolisten taustojen takia ihmisillä on kivaa eteenpäin katsovaa otetta ympäristöprojekteista aina arkistonhallintaan asti!

Vaikka työmme onkin ripoteltu ympäri organisaatiota, tuemme toisiamme aktiivisesti. On hyvin mielenkiintoista päästä kuulemaan mitä muualla yliopisto-organisaatiossa tapahtuu, vaikka omat työtehtävät keskittyisivätkin vain yhteen akatemiaan tai palveluun. Pelaamme kaukalon eri laidoilla, mutta samoja tavoitteita kohti.  

Joustavuutta ja kiinnostusta ydintoimintaan

Meillä työskentelevä on tervetullut tuomaan oman näkökulmansa työtehtäviinsä. Kunhan hommat saa tehdyksi, tyyli on vapaa! Työ vaatii toki myös joustavuutta, sinnikkyyttä ja pitkää pinnaa – esimerkiksi johdon tuessa aikataulu ei usein noudata kalenteria, eivätkä päivät varmasti ole samanlaisia. Ripauksesta huumorintajua ei myöskään ole haittaa. Oleellista on ennen kaikkea olla kiinnostunut Taideyliopiston ydintoiminnasta – meitä yhdistää halumme tehdä töitä taiteen, koulutuksen ja tutkimuksen eteen.

Me taas voimme luvata, että ihmiset ovat avuliaita ja sitoutuneita siihen, että jokainen saa näkemyksiään esille ja tukea työhönsä. Uskallamme toivoa, että työntekijä kehittyy ja saa uusia näkökulmia tekemiseensä.

Olen oppinut työkavereiltani, ettei tarvitse stressata niin paljon. Luottamus syntyy yhdessä tekemisestä ja työkavereiden kautta.

Alina Taideyliopistossa vuodesta 2011

Tiimiläisten haastatteluja