Johdon assistenttina pääsee vierailemaan taiteen monissa maailmoissa

Töissä Taideyliopistossa -juttusarjassa tutustutaan työntekijöihin, jotka ovat erilaisissa rooleissa mahdollistamassa opiskelijoiden kasvun korkeatasoisiksi ja laaja-alaisesti ajatteleviksi taiteilijoiksi ja muutoksentekijöiksi.

Kuva: Kirsi Ilmaranta

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

Nimeni on Alina Tolvanen. Juuri nyt sijaistan Kuvataideakatemian johdon assistenttia. Johdon tukeminen voi tarkoittaa aikatauluttamista, kokous- ja matkajärjestelyjä sekä asiahallintaa. Johdon assistentti toimii myös sihteerinä akatemian johtokunnassa ja johtoryhmässä. 

Vahvistan myös muita kehittämispalveluiden askareita: tuen esimerkiksi laatuauditoinnin projektia sekä koordinoin kahta globaaliverkostojen hanketta. Tuotan tietoa, kuten tilastoja, palautekyselyitä ja arviointeja päätöksenteon ja johtamisen tueksi.

Kerro tyypillisestä työpäivästäsi. 

Suurilta osin työpäiväni kuluvat joko kokouksissa tai päätteen äärellä sähköposteja lähettäen, asiakirjoja ja presentaatioita laatien. Toisaalta voin samanmoisen päivän aikana juontaa tapahtumassa, höyrytellä pöytäliinoja väitöstilaisuuteen ja postittaa lähetyksen Afrikkaan.

Miten päädyit meille töihin? 

Aloitin harjoittelijana Teatterikorkeakoulun johdon tuen tiimissä syksyllä 2022. Olin silloin juuri valmistunut taiteiden tutkimuksen maisteriksi. Naurakaa vain, mutta innostun tiedon järjestämisestä ja asiatekstien kirjoittamisesta. Olen myös entinen musiikinopiskelija, ja taidekoulutus, taidepuhe ja kulttuuri-ilmastonmuutos kiinnostavat minua. Aiempi työkokemukseni on kulttuuri- ja tapahtumatuotannon alueelta.

Tehtävien ketju on jatkunut sekä loogisesti että onnekkaasti tähän pisteeseen.

Mikä on työssäsi parasta?

Ihmiset ovat tässä työssä tärkeimpiä: ne, keiden kanssa tehdään ja ne, kenelle tehdään. Pidän monista hatuistani ja siitä, että ne vievät erilaisiin maailmoihin täällä yliopistolla. Taiteet ovat luonnollinen osa arkea.

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet käynyt viimeksi katsomassa?

Vierailin Kuvataideakatemian taiteellisen tutkimuksen näyttelyssä Kynsiä ja kytköksiä. Näyttelyn runsas, koetteleva ja keskusteleva vire sopi tällaiselle kuvataiteissa kokemattomalle, mutta uteliaalle vieraalle.

Kenelle haluaisit lähettää terveisiä, ja millaisia?

Terveisiä muille johdon assistenteille Taideyliopistolla: Marlene, Aapo ja Pinja, sekä nyt vanhempainvapaalla oleva Maria. Olette olleet merkityksellinen tuki untuvikolle ja osoittaneet toveruutta alusta asti.

Toivon koko yhteisölle lempeää kevättä, rohkeutta ja myötätuntoa.

Taideyliopistosta

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja henkilötyövuosia noin 700.

#töissätaideyliopistossa #meolemmetaideyliopisto