Tutkimuspaviljonki
Taideyliopiston kuudes Tutkimuspaviljonki juhlistaa hankkeen kymmenvuotista taivalta. Tutkimuspaviljonki on taiteellisen tutkimuksen kansainvälinen foorumi, joka sekä kokoaa yhteen alan toimijoita että esittelee taiteellista tutkimusta laajemmalle yleisölle.

Tutkimuspaviljonki #6: Monimuotoisuuden elinvoima
Tutkimuspaviljongin tapahtumat esittelevät taiteellista tutkimusta laajalla skaalalla. Taiteen kokemuksellisuutta luodataan tutkimusnäyttelyiden ja performatiivisten osuuksien kautta. Vuorovaikutteisia ja käsitteellisiä ulottuvuuksia pohditaan symposiumeissa, työpajoissa, julkaisuissa sekä keskustelutapahtumissa. Koko lukuvuoden kestävä taiteellisen tutkimuksen seminaari vaalii tutkimustoiminnan pedagogisia juuria. Tutkimusretriitin ja ulkoilmatapahtumien kautta päästään käsiksi taiteellisen tutkimuksen materiaalisiin puoliin, kun taas tekstuaaliset lähestymistavat avaavat sen käsitteellisiä mahdollisuuksia. Yhteensä 11 tapahtuman sarja heijastaa taiteellisen tutkimukseen sisäistä monimuotoista elinvoimaa.
Ajankohtaista Tutkimuspaviljongista
Tutkimuspaviljongin yhteistyökumppanit
Vuoden 2023 Tutkimuspaviljongin mahdollistavat Taideyliopiston lisäksi HIAP ja Koneen säätiön Saaren kartano sekä rahoittajamme Niilo Helanderin Säätiö.
-
Niilo Helanderin Säätiö
Niilo Helanderin säätiö sr on yleishyödyllinen, suomalaista tiedettä ja taidetta sekä teollisuutta ja kauppaa edistävä Helsingissä toimiva apurahasäätiö.
-
TRACTS-verkosto
TRACTS kokoaa yhteen yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden tutkijoita, taiteilijoita, dekolonialismi-aktivisteja, muistamisen asiantuntijoita ja oikeudellisia ammattilaisia. Se haluaa kuroa umpeen nykyisiä kulttuurisia, poliittisia ja maantieteellisiä aukkoja jälkien tutkimuksessa. Lue lisää verkostosta englanniksi.
Aiemmat tutkimuspaviljongit
Tutkimuspaviljonki on Taideyliopiston koordinoima jatkuva projekti, joka tuo taiteellisen tutkimuksen kysymykset osaksi merkittäviä nykytaiteen tapahtumia. Se on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa taiteellisen tutkimuksen polttopisteenä, joka kerää yhteen alan kotimaiset ja kansainväliset tekijät.
-
Tutkimuspaviljonki-hanke
Tutkimuspaviljonki on järjestetty Venetsiassa vuosina 2015, 2017 ja 2019 ja Helsingissä vuonna 2021 ja 2023.
-
Lue artikkelisarja taiteellisesta tutkimuksesta
Taiteellista tutkimusta käsittelevässä artikkelisarjassa haastateltiin Taideyliopiston tutkimuspaviljonkeihin vuonna 2019 ja 2021 osallistuneita taiteilija-tutkijoita.
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia osoitteeseen researchpavilion@uniarts.fi.
Tutkimuspaviljongin 2025 työryhmä
-
Otso Aavanranta
- Professori, Tutkimusinstituutti, Tutkimus ja tohtorikoulutus
- +358469216117
- otso.aavanranta@uniarts.fi
-
Mika Elo
- Professori, Kuvataideakatemia, Kuvataideakatemia
- +358503473969
- mika.elo@uniarts.fi
-
Leena Rouhiainen
- Johtaja, Tutkimusinstituutti, Tutkimus ja tohtorikoulutus
Professori, Teatterikorkeakoulu, Teatterikorkeakoulu - +358400792093
- leena.rouhiainen@uniarts.fi
-
Michaela Bränn
- Asiantuntija, Opintopalvelut Kuvataideakatemia, Kuvataideakatemia
- +358406313553
- michaela.brann@uniarts.fi
-
Terhi Luukkonen
- Asiantuntija, Tuottajat Sibelius-Akatemia, Sibelius-Akatemia
- +358407104368
- terhi.luukkonen@uniarts.fi
-
Heta Muurinen
- Suunnittelija, Yhteiset viestintäpalvelut, Taideyliopisto
- +358505692904
- heta.muurinen@uniarts.fi