Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

VES-seminaari

Vuorovaikutteisuus esityssuunnittelussa (VES) -seminaari järjestetään lauantaina 23.9.2023 Teatterikorkeakoulun Valostudiossa klo 12-16

Valo- ja äänisuunnittelun sekä Esittävien taiteiden lavastuksen koulutusohjelmat järjestävät iltapäiväseminaarin lauantaina 23.9.2023 valostudiossa Sörnäisten kampuksen Kookoksella. Seminaarin aiheena on avata näkökulmia esityssuunnittelun kansainvälisyyden kysymyksiin sekä ammattilaisten, että opiskelijoiden näkökulmista. Seminaarin kieli on englanti.

Seminaarin ohjelma (muutokset mahdollisia)

Klo 12

Seminaarin avaus: professorit Tuomas Fränti, Tomi Humalisto ja Liisa Ikonen

Klo 12.15

Keynote: Ksenia Peretruhkina

Klo 13.15

Ammattilaispaneeli: panelisteina Oscar Dempsey, Tuomas Norvio, ja Pietu Pietiäinen

Klo 14.15

Kahvitauko

Klo 14.45

Opiskelijapaneeli: panelisteina Bailey Polkinghorne, Vili Pääkkö, Mikko Salminen ja Outi Vedenpää

Klo 15.45

Loppukeskustelu

Klo 16

Seminaari päättyy

Seminaarista

Vuorovaikutteisuus esityssuunnittelussa (VES) on vuodesta 2017 alkaen tukenut opetussisältöjen ja oppimisympäristöjen kehitystyötä. Sen puitteissa edistetään valo- ja äänisuunnittelun sekä esittävien taiteiden lavastuksen koulutusohjelmien opetusta virtuaalisuuden sekä medioituneen ja fyysisen kommunikaation rajapinnoilla. Työskentely perustuu ilmiöiden kriittiseen tarkasteluun ja tutkimuslähtöisyyteen. Vuorovaikutus ymmärretään VES:in yhteydessä ihmisten välistä suhdetta laajemmaksi ilmiöksi, vuorovaikutteisuudeksi. Kyse on suhteesta eri rajapintoihin kuten esityksen määrittelyihin, esiintyjyyteen, katsojasuhteeseen, teknologiasuhteeseen ja taiteen yhteiskuntasuhteeseen.

Ves-seminaari tarjoaa oivan foorumin ajankohtaisten ilmiöiden pohtimiseen ja Taideyliopiston opiskelijoiden, opettajien, jatko-opiskelijoiden, tutkijoiden sekä ammattikentän kohtaamisiin.

Ajankohta

23.9.2023 klo 12:00 – 16:00

Sijainti

Kookos

Haapaniemenkatu 6

00530 Helsinki

Liput

Seminaari on maksuton, mutta ilmoittauduthan etukäteen tämän linkin kautta.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet