Uniarts Hub -esihautomo-ohjelman lanseeraustilaisuus

Uniarts Hub on yrityshautomo-ohjelma, joka tarjoaa tukea taidealan yrittäjyyteen. Tervetuloa kuulemaan lisää!

Tilaisuudessa kuullaan kiinnostavia näkökulmia taide- ja luovien alojen yrittäjyyteen ja saat lisätietoa Taideyliopiston Uniarts Hub -esihautomon syksyn 2022 ohjelmasta. Ilmoittaudu tilaisuuteen lähettämällä sähköposti kati.uusi-rauva@uniarts.fi otsikolla “Pre-incubator launch”. Tapahtuma on englanninkielinen.

Ohjelma

14.00 Welcoming words, Kaarlo Hildén, rector, Uniarts Helsinki
14.10 Brief introduction of the programme, Kati Uusi-Rauva
14.15 Artist as an entrepreneur, Katriina Haikala
14.35 Finding balance between artist and client work, Joni Pakanen
15.00 Tracking new ways of doing business in arts, Heini Merkkiniemi
15.20 What happens in the pre-incubator programme and how to apply, Kati Uusi-Rauva
15.40 Discussion
16.00 End of event

Puhujat

Katriina Haikala on työskennellyt taiteilijana 15 vuotta toteuttaen kansainvälisiä projekteja. Katriinan työskentely on sosiaalisesti osallistavaa ja kollaboraatioihin sekä interaktioon usein perustuvaa. Hänen teoksensa liittyvät usein aktivismiin, sillä ne ottavat kantaa esimerkiksi politiikkaan, ihmisoikeuksiin ja tasa-arvon toteutumiseen. Katriinan taide on monialaista sisältäen elementtejä performanssitaiteesta, valokuvauksesta, kuvataiteesta ja elokuvasta. Katriina on pitänyt näyttelyjä ympäri maailmaa vuodesta 2007 lähtien ja kansainvälinen media on noteerannut hänet ja hänen teoksensa useasti.

Joni Pakanen on huipputason taikuri, joka luo parhaillaan kansainvälistä uraa yhdistämällä huumoria, visuaalisuutta ja tiivistä interaktiota yleisönsä kanssa. Joni esiintyy pääasiassa yritysasiakkaille, ja hänet on tavattu viime vuosina myös monien eturivin taiteilijoiden, teattereiden ja show-tuotantojen taustajoukoissa. Viimeiset kaksi vuotta hän on rakentanut maagista virtuaalista kokemuskonseptia, ja hän voitti Streaming Magic -kilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 2021.

Heini Merkkiniemi on taidealan Yrittäjä isolla alkukirjaimella. Hän on Pertin Valinnan keskeinen voimahahmo. Pertin Valinta on agentuuri, galleria, tuotantotalo ja kauppa, joka tuo esille erityisryhmien taidetta, ja jonka omistavat aiemmin Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeessä soittaneet outsider-taiteilijat. Heinin perustama New Beat on tuotanto- ja kehitysyhtiö, jonka asiakkaita ovat julkishallinnon toimijat ja kolmannen sektorin edustajat. Molemmissa yrityksissä Heini kartoittaa uusia taidelähtöisiä liiketoiminnan ja yhteistoiminnan muotoja tähtäimenään edistää erityisryhmien tasa-arvoa ja saada aikaan rakenteellisia muutoksia yhteiskunnassamme.

Kati Uusi-Rauva on Uniarts Hub esihautomon projektipäällikkö. Hänellä on 20+ vuoden kokemus luovien alojen liiketoiminnan kehittämisestä ja kansainvälistämisestä monissa eri rooleissa uransa aikana.

Ajankohta

23.8.2022 klo 14:00 – 16:00

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet