Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Spatial Audio Week: Bafoussam Sound Walk Helsingissä

Länsi-Kamerunin Bafoussamista Helsinkiin siirretty äänikävely

Marianne Decoster-Taivalkoski

Ohjelma

  • Marianne Decoster-Taivalkoski: Sound Constellations in Flux: Bafoussam Walk in Helsinki 

Miten käsitellä muuttoliikkeen aihetta kokemuksellisella tavalla?

Länsi-Kamerunin Bafoussamista Helsinkiin siirretty äänikävely, joka voidaan kokea paikan päällä kävelemällä Töölönlahden polkua pitkin mobiililaitteella, SoundWays-sovelluksella ja kuulokkeilla varustautuneena tai kuuntelemalla etäältä.

Mobiililla äänikävelyllä voi kuulla samanaikaisesti ennakkoon tallennettua äänimateriaalia kuulokkeilla ja sen fyysisen paikan ympäristön ääniä, jossa polku kulkee. Tällainen teosmuoto rakentaa suhteita kuullun ympäristön ja olemisen kautta koetun ympäristön välille, tallennettujen äänien ja kävelypaikalla olevien tai tapahtuvien asioiden välille.

Joskus nämä kaksi asiaa sulautuvat yhteen tai sekoittuvat syntyviksi merkityksiksi tai tuntemuksiksi. Aivan kuin paikat sulautuisivat yhteen, tuoden eri paikoista tulevat kuuntelijat yhteen jakamaan kuuntelukokemuksia. 

Taiteilija jatko-opiskelija Marianne Decoster-Taivalkoski on tavattavissa maanantaina 27.11. klo 16.30, tiistaina 28.11 klo 12.10. ja perjantaina 1.12. klo 17.00 Sibelius-Akatemian aulassa, Töölönlahdenkatu 16 C.

Lisätietoja: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi

Spatial Audio Week, 27.11–1.12.2023

Spatial Audio Week on Musiikkiteknologian koulutuksen joka toinen vuosi järjestettävä festivaali. Festivaali tuo yhteen luennoitsijoita, opiskelijoita ja artisteja Euroopan eri musiikkikouluista. Vuoden 2023 Spatial Audio Weekiin tulee osallistujia Baltiasta, Pohjoismaista sekä Saksasta, Italiasta ja Espanjasta.

Tämän vuoden teemana on ”Sounds in Space” eli tilamusiikki, sekä työkalut ja menetelmät elektronisen ja elektroakustisen musiikin säveltämiseen ja tuottamiseen erilaisilla tilaäänen tavoilla ja tyyleillä. Spatial Audio Week päättyy Musiikkiteknologian 25-vuotista taivalta juhlistavaan konserttiin Musiikkitalon Black Boxissa 1.12.

Lue lisää festivaalin konserteista

Ajankohta

27.11.2023 – 1.12.2023

Sijainti

Töölönlahden Lenkki

Linnunlauluntie 7

00530 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet