Sibafest: Lahopuu – Elämä kuolemassa 

Lahopuu luo uutta elämää metsissämme. Mitä tapahtuu, jos ”kuolema poistetaan”?

Talousmetsien metsänhoidon tuloksena lahopuuta on metsissä vain vähän, ja jopa kolmannes sienilajeista on uhan alla. Lahopuu pitää yllä tärkeitä ekosysteemejä ja sienet ovat boreaalisten metsien tärkeimpiä hajottajia. 

Lahopuu-konsertti ilmaisee tieteellistä tutkimusta ja tuloksia taiteen keinoin. Global musiikin opiskelijat ovat tutustuneet suomalaisen metsän lahottajasienten tilanteeseen professori Raisa Mäkipään johdolla (Luonnonvarakeskus), vierailleet Sipoon metsän tutkimusalueella ja työstäneet syksyisen kokemuksensa taiteelliseen muotoon. 

Konsertti on tutkimuksen, tutkijan mietteiden ja taiteilijoiden dialogi, jossa myös yleisö voi esittää kysymyksiä keskustelijoille.

Ovet avataan 15 minuuttia ennen tapahtuman alkua. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Esiintyjät

  • Devina Boughton, trumpetti, laulu
  • Melisa Yıldırım, kamancha, luuttu, laulu
  • Manuel Rosales, akustinen kitara, laulu
  • Vija Moore, perkussiot, marimba, laulu
  • Iiris Tarnanen, sello, laulu
  • Professori Raisa Mäkipää, tutkija, LUKE erikoisala: ilmastonmuutos ja metsien hiilinielu, biodiversiteetti, kasviekologia, metsämaatiede, luonnonvarojen kestävä käyttö
  • Lehtori Merzi Rajala, Global Music aineryhmä, Sibelius Akatemia

Lisätietoja: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Sibafest 26.–27.1.2024

Sibelius-Akatemian päätapahtuma Sibafest valtaa Musiikkitalon 26.–27.1.2024. Festivaali on lähtölaukaisu noin tuhannen konsertin vuodelle. Sibafestilla pääsee seuraamaan muun muassa Figaron häät -oopperan harjoituksia, kokeilemaan urkuja, kurkistamaan sinfoniaorkesterin kulissien taakse sekä osallistumaan teknokonserttiin ja paneelikeskusteluihin.

Kymmenettä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa. Festivaalin pääosassa ovat Sibelius-Akatemian opiskelijat, opettajat sekä yleisö – yhdessä ja erikseen. 

Tutustu Sibafestin ohjelmaan

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

26.1.2024 klo 14:00 – 15:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä

Muut tiedot


Ovet avataan 15 minuuttia ennen tapahtuman alkua.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet