Mini-Taiga: Tuuli Jaakonaho

Tuuli Jaakonahon luotsaama konsertti Om jag hade vingar kuljettaa kaivattujen rakkaiden luo ja erilaisten ihmiskohtaloiden läpi.

Tuuli Jaakonaho istuu neutraalin värisessä huoneessa, katsoen vasemmalle. kuva on otettu ikkunan läpi ja ikkunaan tulee heijastuksia.
Susanna Lönnrot

Om jag hade vingar, inom några timmar skulle jag
Bort till vännen fara och tillbaka vara samma dag
Men fast jag har inga, mina tankar svinga bort till dig
Över berg och dalar jag med vännen talar stundelig

Lavalla joukko muusikoita ja musiikinopiskelijoita tutkii, miksi pohjoismaiset kansanlaulut resonoivat 2020-luvun ihmisessä ja polska menee yhä jalan alle. Aikaa kuluu, mutta ihminen pysyy samana: haaveilee, lähtee ja palaa, ikävöi, särkee sydämensä ja rakastaa. Konsertti on Jaakonahon laulun C-tutkinto.

Tuuli Jaakonaho, laulu & harmooni
Olli Sippola, viulu
Sirpa Luoma, viulu & laulu
Veera Isotalo, laulu
Maija Ruusukallio, laulu
Sakari Keipi, kitara
Sampsa Kujala, basso
Satu Lankinen, bodhran
Artturi Vuorinen, 2-rivinen haitari

Lisätietoja: Sirpa Lahti

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy syksyllä 2020 Mini-Taiga –konserttisarjassa. Konserteissa lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän kandidaattivaiheen opiskelijat. He lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia hyvin erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävät Touko-, Marras- ja Mini-Taiga –konserttikokonaisuudet antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Ajankohta

5.10.2020 klo 15:30 – 16:30

Sijainti

R-talo

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

Kamarimusiikkisali

Liput

Vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet