LOPPUUNVARATTU: Marras-Taiga: Onni Rajaniemi

TOISENLAINEN KESÄ

Kuva otettu auringonlaskun aikaan. Kuvassa näkyy vähän sinistä taivasta ja punaisia pilviä.
Onni Rajaniemi

TOISENLAINEN KESÄ on laulaja-lauluntekijä ja kitaristi Onni Rajaniemen kansanmusiikin kandidaattikonsertti. Konsertin ohjelmisto syntyi kesän käännyttyä syksyyn kolmen vuoden visioiden haihduttua keväällä kuin savuna ilmaan. Haaveet pauhaavista vahvistimista ja tanssivasta yleisöstä oli haudattava. Nurinpäin kääntynyt maailma pakotti Rajaniemen hetkeksi istumaan alas, tarttumaan kitaraan ja palaamaan yksinäisten laulujen äärelle. Oli aika kaivaa esiin vanhat laulukirjat ja jo melkein unohtuneet muistot kansanlaulujen voimasta.

Nämä ovat viimeiset laulut ennen uuden ajanjakson alkua.

Konsertissa kuullaan rekilaulu- ja runolaulutekstejä, nyrjähtäneitä ja kuulaita harmonioita, improvisaatiota, voimallista ja herkkää laulua, henkilökohtaisen sävelkielen kanssa elintilasta kamppailevaa tradia sekä keskustelua kitaran kanssa, jota ei ole ollut aina aivan helppo soittaa. Rajaniemi esiintyy soolona – aivan niin kuin silloin ennen vanhaan.

Ennen vanhaan oli kuitenkin ennen. Nyt on nyt. Seuraavasta kesästä tulee jo toisenlainen. 

Lisätietoja: Tiina Halonen

Tämä konsertti on osa pilottia, jossa kokeilemme uusia kevyempiä tapoja livestreamin tekemiseen.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy syksyllä 2020 Marras-Taiga -konserttisarjassa. Konserteissa lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän maisterivaiheen opiskelijat. He lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia hyvin erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävät Touko-, Marras- ja Mini-Taiga –konserttikokonaisuudet antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. 

Ajankohta

18.11.2020 klo 20:00 – 21:00

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Liput

Vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet