Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Koreografia kirjoittamisena, PDA-tilaisuus

Taiteellisen tutkimuksen keskus, CfAR, järjestää Post Doc Art (PDA) tapahtuman torstaina 5.5.2022, klo 16–18 Teatterikorkeakoulussa, salissa 709 (A-hissi 7. kerros), Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Alustus ja keskustelu on osallistujien mukaan suomen tai englannin kielellä.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua keskiviikkoon 27.4. mennessä.

Ilmoittaudu täällä

Käytämme kirjoittamiseen yhteistä verkkoalustaa, ota siis tietokoneesi tai tablettisi mukaan.

Kahvitarjoilu!

Koreografia kirjoittamisena

Kirsi Heimonen ja Leena Rouhiainen

Tapahtumassa työpari Heimonen ja Rouhiainen esittelevät viime vuosina kehittämäänsä lähestymistapaa koreografiaan kirjoittamisena. He kertovat yhteistyönsä taustoista ja motiiveista ja esittelevät myös tuottamaansa koreografiaa. Tapahtuma sisältää myös työpajan, jossa osallistujat tutustuvat käytännössä työparin kehittämään kirjoittamisen menetelmään.

Työparin aihetta käsitteleviä julkaisuja ovat:

Rouhiainen, L. ja Heimonen. K. 2021. ”Katveen varjon sanominen koreografisen kirjoittamisena.” Ruukku: Taiteellisen tutkimuksen kausijulkaisu 15. http://ruukku-journal.fi/fi/issues/15

Heimonen, K. and Rouhiainen, L. 2022. ”In the Shadows: Phenomenological Choreographic Writing.” Choreographic Practices 13.1 (tulossa).

Short film: Writing the Shadows as Choreography (2021), length 12:01. Concept, choreography, text, speech and co-editing Kirsi Heimonen and Leena Rouhiainen, cinematogrpahy and co-editing Raimo Uunila, sound recording and design Antti Nykyri.

Tanssitaiteen tohtori Kirsi Heimonen on yliopistotutkija Taideyliopiston taiteellisen tutkimuksen keskuksessa (CfAR). Hän on taiteilija-tutkija jonka tausta on tanssissa, koreografiassa, somaattisissa liikemenetelmissä ja kokeellisessa kirjoittamisessa. Hänen viimeaikaiset taiteellisen tutkimuksen kohtaat ovat olleet hiljaisuuden ja hulluuden kysymyksissä.

Tanssitaiteen tohtori Leena Rouhiainen on taiteellisen tutkimuksen professori Taoideyliopiston Teatterikorkeakoulun esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Hän on tanssija, koreografi ja taiteilija-tutkija jonka kiinnostuksen kohteita ovat somatiikka, tanssijuus, koreografia, kokeellinen kirjoittaminen, fenomenologia ja taiteellinen tutkimus. Hän on julkaissut näihin teemoihin liittyen useita artikkeleita ja muutamia kokoomateoksia.

Ajankohta

5.5.2022 klo 16:00

Sijainti

Kookos

Haapaniemenkatu 6

00530 Helsinki

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet