Verkkokonsertti: Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Sampo Korva

”Kotia” on Sampo Korvan maisterikonsertti, jonka vierailevana tähtenä nähdään
Tanssija Paula Kettu

Tallari -yhtye metsän keskellä pianon ääressä

Konsertti järjestetään Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salissa, jonne otetaan 50 kuulijaa. Konsertti on myös katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 13.5. klo 19–20.

Kansanmusiikkiyhtye Tallarin kausikonsertissa torstaina 13.5. on vierailevana taiteilijana tanssija Paula Kettu. Paula esittää Tallarin kanssa koreografioimansa tanssiteoksen Kotia. Teoksen musiikin on säveltänyt Sampo Korva ja konsertti on samalla hänen maisterikonserttinsa Sibelius Akatemiaan. Tallarissa soittavat Sampon lisäksi Katri Haukilahti, Arto Järvelä ja Esko Järvelä. 

”Kotia on matka, jonka aikana voi pohtia, mitä kaikkea koti on tai voi olla. Onko se paikka vai mielentila, voiko olla lähellä olematta perillä, ja milloin olen kotona”, valottaa teosta Paula Kettu. Teoksen tanssin liikekieli perustuu suomalaiseen kansantanssiin ja kaustislaisiin perinteisiin, ja musiikki pohjaa vahvasti kansanmusiikkiperinteisiin.

”Paula kertoi ajatuksistaan soolotanssiteoksesta ja kyseli ensin haluani lähteä mukaan muusikkona olemassa olevan perinnemusiikin pohjalta. Uuden musiikin säveltäminen teokseen kuitenkin houkutteli, ja Tallari tuntui luontevalta sen tulkitsijaksi. Bändi lähtikin innolla mukaan alusta asti ja herätti musiikin kunnolla eloon”, kertoo Sampo Korva.

Paula Kettu istuu vanhan tuvan portailla lumisateessa.
Paula Kettu
Kuva: Krista Järvelä

Paula Kettu on kaustislaislähtöinen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka on viime vuosina työskennellyt pääosin Keski-Suomessa tanssinopettajana ja mm. toteuttanut useita suuria kansantanssitapahtumien yhteisohjelmien koreografioita.

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Lisätietoja: Tiina Halonen

Ajankohta

13.5.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Verkkokonsertti

Kaustisen Kansantaiteenkeskus Oy

Jyväskyläntie 3

69600

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet