Verkkokonsertti: Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Saija Penttilä

Camping with friends -konsertissaan Saija Penttilä soittaa kappaleita kotiseudultaan, sekä opintojen aikana mukaan tarttuneita sävelmiä

Saija Penttilä kontrabasson kanssa.
Iina Mesiniemi

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 20.5. klo 19–20.

Minkälaisia tarinoita syntyy, kun illan hämärtyessä pysähdytään leirinuotion ääreen? Illan aikana käydään läpi tunteiden ja tarinoiden kirjo, jossa musiikki kuljettaa kuulijaa maisemasta toiseen.

Miehikkälästä kotoisin oleva Saija Penttilä soittaa konsertissa kappaleita kotiseudultaan, sekä opintojen aikana mukaan tarttuneita sävelmiä. Jokaisella kappaleella on oman tarinansa, mutta niitä yhdistää basson monimuotoisuus sekä rakkaus yhdessä soittamiseen.

Esiintyjät

Saija Penttil, kontrabasso ja nauhaton akustinen basso
Eeva-Lotta Paavola, laulu
Aino Kinnunen, viulu
Jaakko Penttilä, kitara
Aapo Nieminen, mandoliini

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Lisätietoja: Tiina Halonen

Ajankohta

20.5.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Verkkokonsertti

Liput

Vapaa pääsy