Kansanmusiikkia Taideyliopistosta: Irti

Leena Lundellin taiteellinen tasosuoritus.

Kitaristi, kansanmuusikko ja säveltäjä Leena Lundell on tutkiskellut kuinka kantelesävelmät luonnistuvat kitaralla soitettuna. Pitkän estetiikan inspiroimana hänen sävellyksiinsä on nivoutunut kantele- ja jouhikkomusiikille tyypillisiä piirteitä, joita värittävät modernimman musiikin vivahteet. Kandikonsertissa ”Irti” kuullaan ripaus myös laulua ja kanteletta sekä isompaa soundia, kun lavalle astelee bändi, joka herättää eloon Lundellin sävellykset ja sovitukset. Lundell inspiroituu muun muassa luonnosta, ympäröivästä elämästä ja tarpeesta pukea säveliksi jotain, mitä ei voi sanoin selittää.

Esiintyjät

  • Leena Lundell, kitara, 5-kielinen kantele, laulu 
  • Carolina Stenbäck, sello, kantele 
  • Saana Pulkkinen, viulu, alttoviulu 
  • Verna Kylmänen, harmonikka, piano 
  • Katriina Loisa, lyömäsoittimet 

Lisätiedot: Jannika Lahin, jannika.lahin@uniarts.fi

Tasosuoritukset Sibelius-Akatemiassa

Taiteelliset tasosuoritukset ovat opettajista koostuvien arvostelulautakuntien arvioimia näyttötilaisuuksia, jotka antavat monipuolisen kuvan opiskelijan musiikillisista ja teknisistä taidoista. Tasosuoritukset tarjoavat yleisölle näköalapaikan uusien tähtien syttymisen kokemiseen ja esittelevät laajasti opiskelijoidemme osaamisen kirjoa.

Kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa 40 vuotta!

Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille! Kansanmusiikin taidetta, pedagogiikkaa ja tutkimusta tuovat vuoden aikana esiin niin aineryhmän opiskelijat, opettajat, alumnit kuin emerituksetkin. Seuraa juhlavuoden viestintää koulutusohjelman sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlistamaan kansanmusiikin yliopistokoulutuksen merkkivuotta!

Ajankohta

31.5.2023 klo 17:00 – 17:45

Sijainti

Kamarimusiikkisali

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

R-talo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet