Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Avaruushyppely

Miltä kuulostaa tulevaisuuden kansanmusiikki?

Kantele

Avaruushyppely on laboratoriomainen katsaus kamun maisteriopiskelijoiden yhteissäveltämällä tuottamaan musiikkiin. Ohjelmistossa kuullaan mm. 5-kieliskantelegroovea, maisterivalssia, sottiisin sävyjä, improvisoituja äänimaisemia, akustisia soittimia fuusioituna konebiitteihin. 

Esiintyjät

  • Leeni Hämynen, viulu, bassokantele, laulu
  • Saimi Kokkonen, konserttikantele, laulu
  • Heta Laakkonen, konserttikantele, 15-kielinen kantele, laulu
  • Leena Lundell, kitara, laulu
  • Petri Prauda, cittern, munniharppu, ohjelmointi, yhtyeen ohjaus

Lisätiedot: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

7.5.2024 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Organo

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet