Kansanmusiikkia Taideyliopistosta: Älä herätä mua

Aurora Visan maisterikonsertti (kantele).

”Älä herätä mua” on unenomainen haavekupla, joka kuljettaa tarinnallisin melodioin kuulijan eri tunnetiloihin, joita yhdistää valoisuus ja toiveikkuus. Teoksessaan Aurora Visa tarkastelee svengin eri olomuotoja, sekä leikittelee perinteen ja tämän päivän musiikillisen estetiikan välillä. Konsertissa kuullaan Visan omia sävellyksiä, joiden vaikutteet ovat perinteisessä kansanmusiikissa, mutta myös samalla tämän päivän kantele-estetiikassa.

Aurora Visa on kantelisti ja kansanmuusikko, jonka musiikille tyypillistä on svengaava ja energinen poljento, maalailevaa tunnelmointia unohtamatta. Älä herätä mua on Visan maisteriopinnot päättävä maisterikonsertti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä.

Esiintyjät

  • Aurora Visa, kanteleet, loopperi
  • Jonna Lankinen, viulu

Lisätiedot: Jannika Lahin, jannika.lahin@uniarts.fi

Kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa 40 vuotta!

Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille! Kansanmusiikin taidetta, pedagogiikkaa ja tutkimusta tuovat vuoden aikana esiin niin aineryhmän opiskelijat, opettajat, alumnit kuin emerituksetkin. Seuraa juhlavuoden viestintää koulutusohjelman sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlistamaan kansanmusiikin yliopistokoulutuksen merkkivuotta!

Ajankohta

26.5.2023 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet