Global Spring: Ossi Raippalinna 

The hat and the pockets  

Maisteritutkinnon loppukonsertissaan lyömäsoittaja Ossi Raippalinna tutkii rytmiä säveltämisen lähtökohtana. 

Teemaa käsitellään kappaleissa, jotka ovat saaneet innoituksensa muun muassa länsiafrikkalaisista sabar-, djembe- ja puhuvan rummun perinteistä, sekä skotlantilaisesta tavasta soittaa bodhrania. Näillä perinteillä on yhteinen tekijä, melodinen lähestymistapa lyömäsoittimen soittamiseen. Ossin musiikin tekemisen ydin on muodostunut improvisaation ja yhteisluomisen ympärille. 

Konsertissa kuullaan yhteistyötä Global Music -osaston opiskelijoiden ja vierailevien taiteilijoiden kanssa.  

Sanonta ”vetää hatusta” edustaa tässä yhteydessä odottamatonta musiikillista luovuutta, joka saavutetaan improvisaatiolla ja flow-tilalla. Konsertin nimen “pocket” viittaa musiikillisen luomuksen omistajuuteen ja bändin kanssa yhdessä groovaamiseen.  

Esiintyjät

  • Nicolas Castaneda 
  • Yildirim Melisa
  • Mehrnoosh Zolfaghari 
  • Ndioba Gueye 
  • Tero Rantanen  
  • Juho Tuomainen  
  • Devina Boughton
  • Tossy Mboup
  • Ibrahima Mbaye

Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi 

Global Spring 13.-17.5.2024

Global Spring on global music -koulutusohjelman vuosittainen festivaali, johon osallistuvat alan opiskelijat, opettajat, alumnit ja vierailevat ammattilaiset.  Festivaali avaa koulutuksen valtavaa taiteellista monimuotoisuutta ja tekijöiden ainutlaatuisia taiteellisia identiteettejä, jotka eivät useinkaan rajoitu stereotyyppisiin kulttuuri- ja identiteettikäsityksiin. Tämän vuoden festivaalin teemana on lyömäsoittimet ja rytmi. Tule kokemaan dynaamisten, innovatiivisten ja inspiroivien konserttien ilotulitusta, jotka juhlistavat planeettamme monimuotoisuutta!

Katso kaikki tapahtumat täältä

Tasosuoritukset Sibelius-Akatemiassa

Taiteelliset tasosuoritukset ovat opettajista koostuvien arvostelulautakuntien arvioimia näyttötilaisuuksia, jotka antavat monipuolisen kuvan opiskelijan musiikillisista ja teknisistä taidoista. Tasosuoritukset tarjoavat yleisölle näköalapaikan uusien tähtien syttymisen kokemiseen ja esittelevät laajasti opiskelijoidemme osaamisen kirjoa.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

16.5.2024 klo 19:30 – 20:30

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet