Global Spring: João Luís

João Luísin taiteellinen projekti Porto-Helsinki Sound Promenade Project.

Porto-Helsinki Sound Promenade on taiteellinen projekti, jonka tarkoituksena on tutkia äänimaiseman, muusikoiden ja yleisön välistä suhdetta live-esitysympäristössä.

Kymmenestä muusikosta koostuvan monikulttuurisen kokonaisuuden live-installaatio käyttää Porton ja Helsingin kaupunkiympäristöä inspiraationa ja näyttämönä tapahtumassa, jossa yleisö voi kävellä ja kuunnella äänimaisemaa ja instrumentti-interventioita polun aikana.

Muusikot ja yleisö altistuvat molempien kaupunkien ennalta nauhoitetuille äänille, jotka tulkitsevat äänien monitahoisuutta ja tutkivat niiden välistä vuoropuhelua. Sävellys perustuu teoreettiseen kehykseen, jossa improvisoidaan kaupunkiympäristön äänimaiseman pohjalta ja tutkitaan yleisön ja itse musiikkiesityksen välistä vuorovaikutusta, jolloin muusikot voivat luoda äänitarinan, joka täydentää äänimaisemaa.

Konsertti on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa on improvisaatiolaboratorio. Toinen osa on tiettyjen paikkojen innoittama kolmen kappaleen osuus. Ja kolmas osa on pitkä kappale, joka yhdistää kaikki näiden tutkimusvuosien aikana kerätyt tiedot.

Samalla kun esitys lisää tietoisuutta Porton ja Helsingin äänimaisemista, sen tarkoitus on myös vähentää esiintyjien ja yleisön välistä tunne-etäisyyttä. Upottamalla esitys osaksi äänimaisemaa ja muokkaamalla näyttämö live-installaatioksi, joka tuo esiin oman kaupunkiympäristönsä imagon, pyritään purkamaan nykytaiteen elitistisiä stereotypioita.

Esiintyjät

  • João Luís, lyömäsoittimet, ohjaus ja sävellys
  • Kata Vuoristo, laulu
  • Joni Vierre, kitara, mandoliini ja sävellys
  • A-P Rissanen, rumpusarja
  • Ami Kajan, sähköbasso
  • Nancy Tahlfeldt, live-elektroniset instrumentit
  • Grácio Zaqueu, trumpetti
  • Sergio Castrillón, sello
  • Noah Eamon, viulu ja mandoliini

Lisätiedot: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi 

Global Spring 15.5.-19.5.2023

Global Spring on Global Music -koulutusohjelman vuosittainen festivaali, johon osallistuvat alan opiskelijat, opettajat, alumnit ja vierailevat ammattilaiset.  Festivaali avaa koulutuksen valtavaa taiteellista monimuotoisuutta ja tekijöiden ainutlaatuisia taiteellisia identiteettejä, jotka eivät useinkaan rajoitu stereotyyppisiin kulttuuri- ja identiteettikäsityksiin. Tule kokemaan dynaamisten, innovatiivisten ja inspiroivien konserttien ilotulitusta, jotka juhlistavat planeettamme monimuotoisuutta!

Katso kaikki tapahtumat täältä

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

15.5.2023 klo 20:00 – 21:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet