La Surprise 

Sibelius-Akatemian kamariorkesteri esiintyy valovoimaisen Minna Pensolan johtamana, solistinaan Turun sellokilpailussa kolmanneksi sijoittunut Daniel Schultz

Pensolan suunnittelema ohjelma on otsikkonsa mukaisesti yllätyksiä täynnä. Konserttinautintoon tuo oman lisänsä R-talon konserttisalin upea akustiikka. Konsertti toteutetaan yhteistyössä CelloFestin kanssa.

Esiintyjät 

  • Sibelius-Akatemian kamariorkesteri 
  • Minna Pensola, musiikin johto 
  • Eevi Hannonen, viulu
  • Daniel Schultz, sello 

Ohjelma

  • Glass: Echorus
  • Rautavaara: Pelimannit, osa 1 Närpiöläisten bra spel
  • Moberg, Ida: Andante for cello solo and orchestra 
  • Zebeljan, Isidora: Seliste
  • Kuusisto, Jaakko: Viima
  • Haydn: Sinfonia nro 94 

Solistiesittelyt

Eevi Hannonen, viulu, kuva: Emmi Peltola

Eevi Hannonen

Eevi Hannonen opiskelee Petri Aarnion oppilaana  Sibelius-Akatemiassa. Tätä ennen hän suoritti Helsingin Konservatoriossa ammatillisen tutkinnon Janne Malmivaaran luokalla. Hannonen on soittanut Kymi-Sinfoniettan nuorten solistien konsertissa vuosina 2014 ja 2019. Orkesteri- ja yhteissoitto on ollut osa viuluopintoja niiden alusta lähtien. Musiikissa Hannosta inspiroi vuorovaikutus niin muiden muusikoiden kuin yleisönkin kanssa, kamarimusiikki ja muilta oppiminen. Musiikkiharrastuksiin kuuluvat pianonsoitto ja laulaminen. Hannosta kiinnostaa soittamisen lisäksi myös viulupedagogiikka ja psykologia, ja erityisesti niiden yhdisteleminen. 

Daniel Schultz, sello

Daniel Schultz

Helsinkiläinen Daniel Schultz (s. 1999) aloitti sellonsoiton maisteriopinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2018 opettajinaan Hannu Kiiski ja professori Martti Rousi. Ovi akatemiaan avautui Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kautta. Ensimmäiset sellotuntinsa Schultz sai Musik- och Kulturskolan Sandelsissa Jonas Franzonin oppilaana. Nykyisin hän opettaa samassa oppilaitoksessa. Syksyllä 2023 Schultz siirtyy opiskelemaan  lontoolaiseen Royal Academy of Music -korkeakouluun.  

Vuonna 2022 Schultz sijoittui Turun sellokilpailussa kolmannelle sijalle. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo ehtinyt myös toimia Helsingin Kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Wegelius Kamarijousten ja Bulevardin Kamarimusiikkiseuran sellosolistina. 

Schultz soittaa Giovanni Battista Gabriellin vuonna 1752 rakentamalla sellolla, jonka omistaa Svenska Kulturfonden. 

Harjoittelun vastapainona Schultz viettää mielellään aikaa ystäviensä seurassa sekä laulaa Akademiska Sångföreningen -kuorossa. 

Lisätiedot: Márta Schmidt, marta.schmidt@uniarts.fi 

Ajankohta

4.2.2023 klo 16:00 – 17:30

Sijainti

Konserttisali

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

R-talo

Liput

6,50–18 €

Osta liput

Muut tiedot


20 % ryhmäalennus (minimissään 10 henkilöä) saatavilla Musiikkitalolta, Ticketmasterin verkkokaupasta, lipunmyyntipisteistä sekä puhelinpalvelusta 0600 10 800 (2,00€ / min+pvm).

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet