As time goes by

Koreografi Jenni-Elina von Baghin esityksessä As time goes by traaginen ja koominen puristuvat yhteen toistensa vastakohtina. Esitys tarkastelee aikaa monitahoisena kysymyksenä sekä tuo samalla näkyväksi ihmiskehon monikerroksellisuuden ja sen vuorovaikutuksellisuuden ympäristönsä kanssa.

Kuvassa viisi ihmistä kuvan keskellä ryhmänä kukin eri asennossa.
Katri Naukkarinen

Jenni-Elina von Baghin uusi teos antautuu ajan ruumiilliselle, ruumiittomalle ja syvästi kokemukselliselle ulottuvuudelle. Tiiviin filosofinen lähtökohta sekä tunne aikamme haasteellisuudesta nostavat esiin myös leikin ja kepeyden.

As time goes by käyttää filosofisena pohjanaan muun muassa Elisabeth Groszin käsitettä ”extramaterial” teoksesta The Incorporeal (2017) kääntämällä sitä näyttämölliseksi kompositioksi. Esityksen tekoprosessi keskittyy ruumiillisen ja materiaalisen tulemisen virtuaalisiin ja ruumiittomiin puoliin, jotka ovat välttämättömiä kaikessa tulevassa, materialisoituvassa, muuntuvassa tai toteutuvassa.

Von Baghin työryhmä on erityisen kiinnostunut ei-inhimillisen performatiivisuuden ja näyttämöllisen suunnittelun tarkastelusta nykyesityksen kontekstissa. As time goes by juhlistaa sekä inhimillisten että ei-inhimillisten kehojen epä-älyllistä voimaa ylittämällä subjektin eksistentiaalisen ulottuvuuden.

Työryhmä

  • Koreografia / Konsepti: Jenni-Elina von Bagh & työryhmä
  • Tanssijat / Esiintyjät: Geoffry Erista, Iiris Hilden (TeaK, tanssijantaiteen maisteriohjelma, taiteellinen opinnäytetyö), Linda Holma (TeaK, tanssijantaiteen maisteriohjelma, taiteellinen opinnäytetyö), Tuija Lappalainen (TeaK, tanssijantaiteen maisteriohjelma, taiteellinen opinnäytetyö), Johannes Purovaara, Hanna Raiskinmäki, Jussi Suomalainen
  • Pukusuunnittelu: Ingvill Fossheim
  • Lavastus: Virpi Nieminen
  • Valosuunnittelu: Luca Sirviö
  • Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
  • Dramaturgia: Otto Sandqvist ja Elli Salo
  • Tuottaja: Anna Suoninen
  • Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Jenni-Elina von Bagh

Ajankohta

2.2.2023 klo 19:00

3.2.2023 klo 19:00

4.2.2023 klo 15:00

Sijainti

Zodiak Stage

Tallberginkatu 1b

00180 Helsinki

Liput

30 / 27 / 15 €

Liput

Muut tiedot


Kantaesitys.
Teos on osa Sivuaskel-festivaalin ohjelmistoa.
Teoksen esityskausi jatkuu 11.-24.5.2023.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet