Soitinverstas

Järjestämme soitinrakennukseen, soitintietouteen ja soitinten huoltoon liittyviä kursseja.

Soitinverstas on erikoisvarusteltu opetustila, jonka käyttöön tarvitaan erikoislupa. Verstaalla on maalaamotila sekä laaja valikoima veisto- ja käsityökaluja, erikokoisia sähkötyökoneita, 6 ruuvipenkkipaikkaa, 2 jämerää työskentelypöytää, hiontapöytä sekä erillinen maalaamotila. Taideyliopiston opiskelijat sekä henkilökunta voivat käyttää verstasta Nervanderinkadun toimipisteen aukioloaikoina työturvallisuuskoulutuksen käytyään ja näin kulkuoikeuden saatuaan.

Sibelius-Akatemian soitinverstas tarjoaa opiskelijoille soitinrakennukseen, soitintietouteen ja soitinten huoltoon liittyviä kursseja, joilla opettavat ammateissaan toimivat soitinrakentajat ja -korjaajat sekä muut vierailevat luennoitsijat.

Soitinrakennuskursseilla opiskelija pääsee kehittämään käsityötaitojaan ja oppii soitinrakennuksesta ja sen lainalaisuuksista soittimen rakentamisen myötä. Opiskelija voi rakentaa uuden instrumentin tai korjata oman soittimensa, kehittää kokonaan uuden soittimen tai saada välineitä soitinrakennustöihin.

Soitintietouteen ja -huoltoon liittyvillä kursseilla syvennytään soittimen rakenteeseen, historiaan, ylläpitoon ja kuljetukseen, harjoitellaan tekemään pieniä huoltotoimenpiteitä ja arvioimaan, milloin soitin tulisi viedä soitinkorjaajalle. Kursseille voivat osallistua Taideyliopiston opiskelijat ja opettajat. Monet kursseista ovat tarjolla myös Taideyliopiston Avoimen yliopiston sekä täydennyskoulutuksen kautta.

Osoite

Nervanderinkatu 13, Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

Timo Mustonen
Soitinrakentajamestari, tuntiopettaja, verstasvalvoja
+358 50 3387545
timo.mustonen@uniarts.fi

Mikko Pietinen
Soitinamanuenssi (soitinverstaan tilavaraukset)
+358 50 592 5391
mikko.pietinen@uniarts.fi

Kirsi Vinkki
Tuntiopettaja, verstasvalvoja, soitinverstaan toiminnan koordinointi
+358 40 5775747
kirsi.vinkki@uniarts.fi

Sijainti kartalla