Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kallio-Kuninkala (Järvenpää)

Järvenpään toimipisteemme Tuusulanjärven rannalla on inspiroiva työskentely-ympäristö sekä henkilöstölle että opiskelijoille.

Rakennus kasvien keskellä

Kallio-Kuninkala, kotoisammin ”Kunkkula”, tarjoaa Taideyliopistolle monipuoliset tilat opetukseen, tutkimus- ja projektityöskentelyyn, harjoitteluun ja henkilöstötilaisuuksiin. Järjestämme Kallio-Kuninkalan Leonora-salissa ajoittain myös konsertteja ja muita yleisötilaisuuksia.

Tilojen varaamiseen ja käyttöön liittyvät tiedot Taideyliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille löydät Taideyliopiston intranet Artsista (vaatii sisäänkirjautumisen).

Kallio-Kuninkalan tiloja vuokrataan myös taideyliopiston ulkopuolisille. Tietoa tästä mahdollisuudesta löydät Kallio-Kuninkalan omilta verkkosivuilta.

Kallio-Kuninkalan tilan taustaa

Kallio-Kuninkala on mainittu historiankirjoissa jo 1600-luvulla. Vuodesta 1975 alkaen tilaa on hallinnoinut Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö, joka haluaa edistää suomalaista taidekoulutusta ja tukea nuorten taiteilijoiden kasvua tarjoamalla tilat käyttöön.

Kallio-Kuninkalan toimintaa tukevat Taideyliopisto, Paloheimo-säätiö ja Järvenpään kaupunki.

Osoite

Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää, Suomi

Esteettömyys

Kallio-Kuninkalan rakennukset ovat Museoviraston suojelemia, joten niihin ei voida kaikilla tavoin toteuttaa esteettömyyttä nykyvaatimusten mukaisesti. Tarkemmat tiedot rakennusten esteettömyydestä löytyvät Kallio-Kuninkalan omilta verkkosivuilta.

Sijainti kartalla