Taide käyttöön

Taide käyttöön -hanke yhdistää taiteen ja rakentamisen. Hankkeen tavoitteena on laajentaa luovan suunnittelun käyttöä niin, että siitä tulee kiinteä osa rakennushankkeita.

Esittely

Taide käyttöön -hanke kehittää ratkaisumalleja taiteen ja rakentamisen yhdistämiseen.Hankkeessa kehitetään kuntien, kaavoittajien ja yritysten tarpeisiin palveluja, jotka helpottavat luovan suunnittelun hankintaa. Mukana on seitsemän rakentamisen, kuntaosaamisen, korkeakoulutuksen ja visuaalisen alan asiantuntijaorganisaatiota, ja tavoitteena on laajentaa luovan suunnittelun käyttöä niin, että siitä tulee kiinteä osa rakennushankkeita. Kaupungistumiseen saadaan uusia ratkaisuja ja rakenteellisessa muutoksessa oleva rakennussektori saa uusia malleja. Päämäärä on hyvä ja kestävä elinympäristö. 

Päämäärien saavuttamiseksi hankkeesssa tarjotaan ja kehitetään palveluja ja työkaluja eri kohderyhmille: hankintaosaamisen kehittämistä kunnille ja rakennussektorille, liiketoiminta- ja markkinointiosaamista luovan alan yrityksille erityisesti taidekonsultoinnin alalla ja luovalle suunnittelulle uutta liiketoimintaa rakentamisesta. Laaja-alaisessa hankkeessa on erityisasiantuntemusta tutkimuksen, taiteen, muotoilun, korkeakoulutuksen, rakentamisen ja kuntakehittämisen aloilta. 

Toteuttajat

Taide käyttöön – Ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen -hankkeen mahdollistaa Hämeen ELY-keskuksen myöntämä Euroopan sosiaalirahaston tuki. Hankkeen päätoteuttaja on Ornamo ja kumppaneita ovat Frei Zimmer, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Rakennustietosäätiö RTS, Riihimäen kaupunki ja Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö. 

Hanke toteutetaan ajalla: 2.5.2018-31.12.2020 

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Piia Kleemola-Välimäki, p. 040 710 4382, piia.kleemola-valimaki(at)uniarts.fi