Maakunnalliset opetusvierailut

Sibelius-Akatemian hankkeessa opettajat vierailevat musiikkioppilaitoksissa ympäri Suomea. Hankkeen tarkoituksena on tukea nuorten musiikkiharrastusta.

Viulu flyygelin kannen päällä

Esittely

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisten opetusvierailujen lähtökohtana on tukea nuoria musiikinharrastajia ympäri Suomen, tukea nuoria musiikinharrastajia että auttaa suomalaisia laulun- ja soitonopettajia verkostoitumaan ja tehdä pitkäjänteistä työtä innostuksen ja mahdollisuuksien lisäämiseksi koko maassa.

Vierailujen sisällöt suunnitellaan yhdessä

Toiminta-ajatuksena on lähettää Sibelius-Akatemian opettajia maakuntavierailuille eri puolille Suomea. Vierailut on usein toteutettu viikonlopun ajan kestävinä mestarikursseina. Ne päättyvät joskus myös julkisiin konsertteihin, joissa yleisö pääsee kuulemaan opetuksen tuloksia. Toiminta on suunnattu laajasti eri ikäisille ja tasoisille soittajille ja mukaan voi hakea millä tahansa soittimella (pianoa lukuunottamatta) ja millä tahansa tyylisuunnalla (klassinen, jazz, kansanmusiikki, global music). Vierailuja toteutetaan kunkin lukuvuoden aikana noin 25 ja opetusviikonloput suunnitellaan jokaisen vierailupaikkakunnan lähtökohtien ja tarpeiden pohjalta.

Edellytyksenä paikallinen yhteistyö

Vierailujen edellytyksenä on, että vierailevan opettajan lisäksi myös vierailupaikkakunnan ja seutukunnan opettajat ja muu henkilöstö osallistuvat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen.

Hankkeen yhteystiedot

    • Peppiina Kaperi

    • Koordinaattori, Opintopalvelut Sibelius-Akatemia, Sibelius-Akatemia
    • +358504616682

Rahoittaja

Suomen Kulttuurirahasto 2016-2019

Sibelius-Akatemian tukisäätiö (Sihvolan rahasto) 2021-