Maakunnalliset opetusvierailut

Sibelius-Akatemian opettajat vierailevat musiikkiopistoissa ympäri Suomea. Näin voit hakea mukaan toimintaan.

Kuva klarinettiyhtyeestä

Maakuntahanke on Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen hanke, jonka toiminnan lähtökohta on tukea nuoria musiikinharrastajia ympäri Suomen ja tehdä pitkäjänteistä työtä innostuksen ja mahdollisuuksien lisäämiseksi koko maassa.

Vierailujen sisällöt suunnittellaan yhdessä

Hankkeen idea on lähettää Sibelius-Akatemian opettajia maakuntavierailuille eri puolille Suomea. Vierailut on usein toteutettu viikonlopun ajan kestävinä mestarikursseina. Toiminta on suunnattu laajasti eri ikäisille ja tasoisille soittajille ja mukaan voi hakea millä tahansa soittimella (paitsi piano) ja tyylisuunnalla (klassinen, jazz, kansanmusiikki).

Opetusvierailuja toteutetaan kunkin lukuvuoden aikana noin 25 ja opetusviikonloput suunnitellaan jokaisen vierailupaikkakunnan lähtökohtien ja tarpeiden pohjalta.

Edellytyksenä paikallinen yhteistyö

Vierailujen edellytyksenä on, että vierailevan opettajan lisäksi myös vierailupaikkakunnan ja seutukunnan opettajat ja muu henkilöstö osallistuvat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen.

Yhteystiedot

Hakemukset ottaa vastaan nuorisokoulutuksen koordinaattori Ella Anttila, ja päätöksen vierailuista tekee Sibelius-Akatemian varadekaani Olli-Pekka Martikainen. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin koskien maakuntahanketta.