Puhallinsoitin pääinstrumenttina

Opiskele puhallinsoittimen ammattilaiseksi parhaiden opettajien johdolla ja verkostoidu nykyisten ja tulevien huippumuusikoiden kanssa.

Mies soittaa pasuunaa.

Miksi meille?

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Saat upean mahdollisuuden soittaa osana sinfoniaorkesteria ensimmäisestä opintovuodesta lähtien. Musiikkitalon orkesteriakatemia ja tiivis yhteistyö ammattiorkesterien kanssa tarjoavat mahdollisuuden kerätä työelämän kokemusta. Voit jo opiskeluaikanasi verkostoitua nykyisten ja tulevien huippumuusikoiden kanssa.

Sisältö ja tavoitteet

Pääaineena voit opiskella huilua, oboeta, klarinettia, fagottia, saksofonia, käyrätorvea, trumpettia, pasuunaa, baritonitorvea tai tuubaa.

Valmistuttuasi tunnet oman instrumenttisi keskeisen ohjelmiston, tyylit, tekniikat ja tulkintatavat sekä länsimaisen taidemusiikin keskeisen orkesteriohjelmiston. Voit toimia solistina että monipuolisena kamari- ja orkesterimuusikkona ja sinulla on vähintään pedagogiset perusvalmiudet.

Kandidaattiopinnot

Kolmevuotisissa kandidaatin opinnoissa opiskelet kamarimusiikkia, musiikin hahmotustaitoja, musiikin historiaa, pedagogiikkaa, kieliopintoja, valinnaisia opintoja ja sivuaineopintoja. Esiintymis- ja koesoittovalmennusten sekä muiden työelämässä tarvittavien taitojen opiskelu on osa koulutusta.

Saat instrumenttisi henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa. Oman opettajasi opetuksen lisäksi voit osallistua säännöllisesti vierailevien opettajien mestarikursseille.

Maisteriopinnot

2,5-vuotisissa maisteriopinnoissa voit pääaineesi lisäksi kehittää osaamistasi valinnaisissa opinnoissa esimerkiksi orkesterisoittoon ja kamarimusiikkiin, nykymusiikkiin tai vanhan musiikin soittimiin ja esittämiskäytäntöihin.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opintojen arkeen

Hakukohteet

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot -koulutusohjelma, pääinstrumenttivaihtoehdot: puupuhaltimet, vaskipuhaltimet

  • kandidaatti ja maisteri (5,5 vuotta)
  • maisteri (2,5 vuotta)

Tavoitetutkinto

Musiikin maisteri (MuM)

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2023 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Yhteyshenkilöt

Kaisa Holopainen
ainejohtaja