Puhallinsoitin, klassinen instrumentti, kandidaatti ja maisteri

Opiskele puhallinsoittimen ammattilaiseksi parhaiden opettajien johdolla ja verkostoidu nykyisten ja tulevien huippumuusikoiden kanssa.

Mies soittaa pasuunaa.

Miksi meille?

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Saat upean mahdollisuuden soittaa osana sinfoniaorkesteria ensimmäisestä opintovuodesta lähtien. Musiikkitalon orkesteriakatemia ja tiivis yhteistyö ammattiorkesterien kanssa tarjoavat mahdollisuuden kerätä työelämän kokemusta. Voit jo opiskeluaikanasi verkostoitua nykyisten ja tulevien huippumuusikoiden kanssa.

Sisältö ja tavoitteet

Pääaineena voit opiskella huilua, oboeta, klarinettia, fagottia, saksofonia, käyrätorvea, trumpettia, pasuunaa, bassopasuunaa, baritonitorvea tai tuubaa.

Valmistuttuasi tunnet oman instrumenttisi keskeisen ohjelmiston, tyylit, tekniikat ja tulkintatavat sekä länsimaisen taidemusiikin keskeisen orkesteriohjelmiston. Voit toimia sekä solistina että monipuolisena kamari- ja orkesterimuusikkona ja sinulla on vähintään perusvalmiudet pedagogiikasta.

Kandidaattiopinnot

Kolmevuotisissa kandidaatin opinnoissa opiskelet orkesterisoittoa, yhtyesoittoa, kamarimusiikkia, musiikin hahmotustaitoja, musiikin historiaa, pedagogiikkaa, kieliopintoja, vaihtoehtoisia ja valinnaisia opintoja. Esiintymis- ja koesoittovalmennusten sekä muiden työelämässä tarvittavien taitojen opiskelu on osa koulutusta. Muusikon hyvinvointi on osa opiskeluohjelmaa heti alusta lähtien.

Saat instrumenttisi henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa. Oman opettajasi opetuksen lisäksi voit osallistua säännöllisesti vierailevien opettajien mestarikursseille. Saat lisäksi opetusta pääinstrumenttisi sivusoittimeen tähän erikoistuneelta opettajalta.

Maisteriopinnot

2,5-vuotisissa maisteriopinnoissa voit pääaineesi lisäksi kehittää osaamistasi valinnaisissa opinnoissa esimerkiksi orkesterisoittoon ja kamarimusiikkiin, nykymusiikkiin tai vanhan musiikin soittimiin ja esittämiskäytäntöihin. Halutessasi voit myös syventyä pedagogiikkaan.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia. Voit hakea opettajia soittimittain alla olevasta linkistä.

Nuorisokoulutus

Tässä koulutusohjelmassa on mahdollista opiskella osana nuorisokoulutusta. Nuorisokoulutus on valtakunnallista musiikin korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Pääaineesi tai pääinstrumenttisi lisäksi opiskelet nuorisokoulutuksessa musiikin hahmotustaitoja sekä yhteissoittoa. Sinulla on mahdollisuus saada opetusta myös Sibelius-Akatemian muista koulutustarjonnassa olevista sisällöistä sekä hakea sivuinstrumenttiopintoja.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opintojen arkeen

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
5,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Petri Alanko

    Lehtori, huilu, Puhaltimien, lyömäsoittimien ja harpun aineryhmä, Sibelius-Akatemia
    +358505774652
    petri.alanko@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi