Kansanmusiikin koulutusohjelma

Opiskele musiikin ammattilaiseksi maailman johtavassa kansanmusiikin korkeakoulutusta tarjoavassa ohjelmassa.

Opiskelijat soittavat kansanmusiikkia

Miksi meille?

Kansanmusiikin koulutusohjelmamme on alansa johtava yksikkö maailmassa opiskelijamäärien ja toiminnan aktiivisuuden, kansainvälisen maineen, tutkintovalikoiman kattavuuden ja valmistuneiden taiteilijoiden näkyvyyden mittareilla. Kansanmusiikin koulutusohjelma tarjoaa sinulle monimuotoisen tien kohti kansanmusiikin ammattilaisuutta.

Sisältö ja tavoitteet

Opetuksen ytimessä ovat yksilöllisesti räätälöitävä opetusohjelma, opettajien ja opiskelijoiden kohtaamiset ja henkilökohtainen ohjaus.

Oppimisympäristömme tukee aitoa vuoropuhelua sekä opiskelijan kasvua itsenäiseksi asiantuntijaksi ja taiteilijaksi.

Kandidaattiopinnot

Opintojesi rungon muodostavat pääinstrumentti- ja yhtyeopinnot, mutta myös tietopuolisilla oppiaineilla on oleellinen osa. Monipuolisiin opintoihin kuuluvat myös muun muassa kansantanssin ja soitinrakennuksen opintojaksot. 

Syvennyt muistinvaraisuuteen perustuvan muusikkouden olemukseen, perehdyt improvisaation eri muotoihin ja osaat käyttää arkistoja ja muita lähteitä tutkivan musiikin tekemisen materiaalina. Saat valmiuksia oman taiteellisen näkemyksesi muodostamiseen ja sen reflektointiin suullisesti ja kirjallisesti.

Maisteriopinnot

Maisterivaiheessa voit suunnata opintojasi instrumenttiopintojen lisäksi pedagogisiin tai tutkimuksellisiin opintoihin. Suoritettuasi maisterin tutkinnon hallitset syvällisesti sekä historialliset että uudet kansanmusiikin soitto- ja laulutyylit ja osaat soveltaa niihin liittyvää kansanmusiikin historian, estetiikan ja tutkimuksen keskeistä käsitteistöä.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Monipuolinen ura musiikin kentällä

Valmistuttuasi voit työskennellä musiikin kentällä monipuolisesti esimerkiksi muusikkona, säveltäjänä, pedagogina, tutkijana, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä erilaisissa organisaatioissa, yhteiskunnallisissa tehtävissä, erilaisissa rooleissa taiteiden välisissä produktioissa, yhteisömuusikkona ja yrittäjänä. Voit painottaa opintoja luovaan muusikkouteen, pedagogiikkaan tai tutkimukseen.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Uudet hakuohjeet julkaistaan loka-marraskuussa 2021

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opiskelun arkeen

Opintoihin kuuluu instrumenttiopintojen lisäksi runsaasti yhtyemusisointia. Suurin kokoonpano on Sibelius Akatemian Folk Big Band (FBB), joka on kansanmusiikin opiskelijoista ja opettajista koostuva 30–40 muusikon kansanmusiikkiorkesteri. Opiskelijana pääset osallistumaan FBB:n toimintaan. 

Kansanmusiikin koulutus julkaisee säännöllisesti äänitteitä, oppimateriaaleja ja opinnäytteitä, joihin voi tutustua Etno.net-sivustolla.

Hakukohteet

Kansanmusiikin koulutusohjelma

  • kandidaatti ja maisteri (5,5 vuotta)
  • maisteri (2,5 vuotta)

Tavoitetutkinto

Musiikin maisteri (MuM)

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Seuraava hakuaika

Seuraava hakuaika vahvistetaan syksyllä 2021.

Vastuuhenkilöt

Pauliina Syrjälä
ainejohtaja, lehtori

Täytä hakemus Opintopolku.fi:ssä