Harppu, klassinen instrumentti, kandidaatti ja maisteri

Tarjoamme mahdollisuuden opiskella harpunsoittoa kansainvälisessä ympäristössä parhaiden opettajien johdolla.

Studen playing harp

Miksi meille?

Koulutuksemme ydin on viikoittainen henkilökohtainen opetus alan parhailta opettajilta. Koulutuksessa tehdään paljon orkesteristemmoja, ja orkesterikokemus onkin yksi tärkeimmistä opintojen osa-alueista. Koulutus antaa valmiudet toimia orkesterimuusikkona, solistina, kamarimuusikkona tai soitonopettajana. Lisäksi voit suorittaa laajat opettajan pätevyyteen vaadittavat pedagogiikkaopinnot.

Sisältö ja tavoitteet

Harpunsoiton koulutuksen ytimessä on oman soittimen hallinta, johon saat henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa alan parhailta opettajilta. Opinnoissa pääset tutustumaan kattavasti soolo- ja kamarimusiikkirepertuaarin ohella harpistin keskeisiin orkesteristemmoihin sekä perehtymään uuteen musiikkiin yhteistyössä säveltäjien kanssa. Opiskelet musiikin hahmotustaitoja ja historiaa, pedagogiikkaa, kieliopintoja, vaihtoehtoisia ja valinnaisia opintoja. Orkesterimuusikon uraan sinua valmentavat harpisteille järjestettävät käytännön koesoitot ja harjoituskoesoitot. Muusikon hyvinvointi on osa opiskeluohjelmaa heti alusta lähtien.

Oman opettajan opetuksen lisäksi voit osallistua säännöllisesti järjestettäville vierailevien opettajien mestarikursseille. Osallistut myös sinfoniaorkesterimme toimintaan heti ensimmäisenä opintovuonnasi.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Huippufasiliteetit harpun opiskeluun

Harpistina sinulla on käytössäsi oma luokka Musiikkitalossa sekä toinen luokka, johon harpunsoiton opiskelijoilla on ensisijainen varausoikeus. Voit myös hakea käyttöösi Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön omistamaa arvosoitinta, Salvi Iris gold -harppua.

Omistamme seuraavat säännöllisesti huolletut ja hyväkuntoiset soittimet:

 • Salvi Iris natural (2023)
 • Salvi Iris natural (2020)
 • Lyon & Healy 23 (2013)
 • Lyon & Healy 23 (1964)
 • Salvi Aurora
 • Salvi Iris natural (2023)
 • Horngacher Orchestra gold
 • pikkuharppu (engl.lever-harp) Camac Korrigan
 • Camac Blue -elektroakustinen pedaaliharppu

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Nuorisokoulutus

Tässä koulutusohjelmassa on mahdollista opiskella osana nuorisokoulutusta. Nuorisokoulutus on valtakunnallista musiikin korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Pääaineesi tai pääinstrumenttisi lisäksi opiskelet nuorisokoulutuksessa musiikin hahmotustaitoja sekä yhteissoittoa. Sinulla on mahdollisuus saada opetusta myös Sibelius-Akatemian muista koulutustarjonnassa olevista sisällöistä sekä hakea sivuinstrumenttiopintoja.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
5,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

 • Päivi Severeide

  Yliopisto-opettaja, harppu, Puhaltimien, lyömäsoittimien ja harpun aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  paivi.severeide@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi