Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Esittävien taiteiden lavastus, maisteri

Syvenny lavastustaiteen erityisalueisiin oman kiinnostuksesi mukaan opiskeluympäristössä, joka tukee taiteellista kehitystäsi ja ryhmätyövalmiuksiasi.

Esiintyjä kuvan vasemmassa reunassa istuu tuolilla lavarakennelmassa, joka on lähellä katonrajaa. Katosta roikkuu suuria erivärisiä ilmapalloja. Taustalla keijuvaloja.
Kuvaaja: Katri Naukkarinen

Miksi meille?

Koulutus tarjoaa sinulle valmiudet toimia lavastajana monipuolisesti esittävien taiteiden tuotannoissa, sekä soveltaa osaamistasi laajennetun skenografian alueelle, kuten museo- ja näyttelysuunnitteluun, tapahtumiin, peleihin, installaatioihin sekä erilaisiin taiteiden rajapinnoilla tapahtuviin projekteihin. 

Sisältö ja tavoitteet

Maisterikoulutuksemme sisältää niin taiteellisia, teknisiä kuin akateemisia opintoja, jotka tähtäävät korkeatasoisiin taiteellisiin valmiuksiin lavastustaiteen alueella. Lisäksi opit ryhmätyöskentelyä sekä itsenäistä ja kriittistä ajattelua. Opinnoissa perehdyt myös skenografian ja esittävien taiteiden traditioon ja nykykäytäntöihin, sekä kasvatat ymmärrystäsi taiteellisen tutkimuksen mahdollisuuksista alan tulevaisuuden kehityksessä.

Maisteriopinnoissa sinulla on mahdollisuus suuntautua lavastustaiteen erityisalueisiin oman kiinnostuksesi mukaisesti. Voit sisällyttää henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaasi opintoja oman koulutusohjelmasi, Teatterikorkeakoulun tai koko Taideyliopiston tarjonnasta. 

Valmistuttuasi kykenet toimimaan lavastussuunnittelijana eri kokoisissa ja eri työskentelymetodeilla toimivissa teatteri-, tanssi- tai muissa esittävän taiteen tuotannoissa sekä soveltamaan osaamistaan monialaiselle ja kehittyvälle taidekentälle. 

Opettajat

Opettajamme ovat kokeneita asiantuntijoita alallaan. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti alan huippuosaajia.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatko-opiskelijaksi ja suorittaa esimerkiksi taiteen tohtorin tutkinto suuntaValmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi teatteritaiteen tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Taiteen maisteri (TaM)
2 vuotta

Hakuaika

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Hakukielet

ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000€.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Liisa Ikonen

    Professori, Esittävien taiteiden lavastuksen koulutusohjelma, Teatterikorkeakoulu
    +358504667251
    liisa.ikonen@uniarts.fi

Yksikkö

Teatterikorkeakoulu

Kysy hakemisesta

teak.hakijapalvelut@uniarts.fi