Lahjoita Ukrainan musiikin tulevaisuudelle

Tuo nuorille ukrainalaisille musiikinopiskelijoille toivoa ja tee lahjoitus Ukraina-keräykseemme. Lahjoituksellasi olet mukana rakentamassa Ukrainan musiikkikoulutuksen tulevaisuutta.

Kulttuurilla ja musiikilla on keskeinen rooli ukrainalaisille resilienssin ja kansallisen identiteetin vahvistamisessa. Musiikki on tuonut toivoa sodan keskelle. Musiikinopiskelu jatkuu Ukrainassa vaikeissa olosuhteissa sinnitellen. Osa nuorista muusikoista on jäänyt maahan, mutta osa on joutunut lähtemään sodan alta muualle jatkamaan opintojaan.  

Taideyliopiston Ukraina-keräykseen tehdyt lahjoitukset ohjataan eteenpäin ukrainalaisten musiikinopiskelijoiden hyväksi eurooppalaisen konservatorio- ja musiikkikorkeakoulujärjestö AEC:n kautta. AEC kerää varoja jäsenoppilaitoksilleen Ukrainassa #AECforUkraine -avustuskampanjalla, johon myös Taideyliopistolle tehdyt lahjoitukset ohjataan.     

Tuo toivoa Ukrainaan ja tee lahjoitus musiikkikoulutuksen hyväksi

Tee lahjoitus tilisiirtona: Taideyliopiston tili OP Fl83 5000 0120 4056 09, viestikenttään keräyksen nimi Ukraina

Musiikki on pitänyt minut järjissäni kauheuksien keskellä. Se on muistuttanut minua kaikesta siitä hyvästä, mitä ihminen on parhaimmillaan, ja luonut uskoa siihen, että hyvä voittaa pahan.

Dalia Stasevska Ukrainalais-suomalainen kapellimestari

Let there be light – tukikonsertti Ukrainalle Musiikkitalossa 6.4.2024

Taideyliopiston alumni, kapellimestari Dalia Stasevska on toiminut aktiivisesti ukrainalaisten avustustyössä vuodesta 2022. Stasevska haluaa tukea korkeatasoista orkesterikoulutusta Ukrainassa ja kannustaa ukrainalaisia musiikinopiskelijoita vaikeina aikoina. Stasevska on koonnut yhteen Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja 33 ukrainalaista musiikinopiskelijaa harjoittelemaan ja konsertoimaan suomalaisen ja ukrainalaisen musiikin parissa.

Stasevskan johtama suomalais-ukrainalainen orkesteri soittaa Let there be light -tukikonsertissa Ukrainan musiikkikoulutuksen hyväksi Musiikkitalossa Helsingissä 6. huhtikuuta. Konsertissa kuullaan ukrainalaissäveltäjä Bohdana Frolyakinteos Let There Be Light, Jean Sibeliuksen Viulukonsertto, Myroslav Skorykin Melodia ja Uuno Klamin Kalevala-sarja.