Liisa Ahlberg

  • Tuntiopettaja, urut, liturginen soitto, urkuimprovisointi, Kirkkomusiikki ja urut Helsinki, Sibelius-Akatemia

Toimenkuva

Tuntiopettaja, Kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmä.

Esittely

CV esim. konserttijärjestäjille

Liisa Ahlberg opiskeli urkujensoittoa vuosina 1994–2000 Tampereen konservatoriossa ja vuosina 2000–2007 Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi Ahlberg on täydentänyt osaamistaan useilla mestarikursseilla sekä kotimaassa että ulkomailla. Ahlberg valmistui musiikin maisteriksi ensin Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 2006, minkä jälkeen hän suoritti toisen musiikin maisterin tutkinnon esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Tutkinto sisälsi mm. urkujensoiton A-tutkinnon (2007) sekä urkuimprovisointi 3-tutkinnon (2008), molemmat erinomaisin arvosanoin suoritettuina. Vuonna 2005 hän sai tunnustuspalkinnon Kotkan II kansainvälisessä urkukilpailussa.

Vuodesta 2013 lähtien Liisa Ahlberg on toiminut kanttorin virassa Helsingin Petrus församlingissa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Helsingin Munkkiniemen ja Haagan seurakunnissa sekä Tampereen Pyynikin seurakunnassa Aleksanterin kirkon vt. A-kanttorina vuosina 2004–2006. Kanttorin työn ohella Ahlberg toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa sekä suorittaa jatko-opintoja Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Hän konsertoi säännöllisesti sekä soolokonsertein että kamarimuusikkona.

Opetus

Opetusalana urkujensoitto, liturginen soitto, urkuimprovisointi ja urkupedagogiikka. Opetuskielet suomi, ruotsi, englanti ja venäjä.

Taiteellinen toiminta

1.12. Gillekörens julkonsert, Munksnäs kyrka. Markus Nordström, dirigent, Liisa Ahlberg, orgel.

28.11. Kannelkuoron konsertti, Munkkivuoren kirkko. Johtaa Lenne Mitt, urut Liisa Ahlberg.

4.10. Iltamusiikki, Pyhän Henrikin katedraali. Liisa Ahlberg, urut. Scheidemann, Pierné, Richter.

23.8. Taiteiden yön urkumaraton, Kallion kirkko. Klo 21 Liisa Ahlberg: Rheinbergerin Urkusonaatti Nr. 11 d-molli.

3.7. Urkukonsertti, Turun tuomiokirkko. Demessieux, Rheinberger, Hilli.

26.6. Kesäkonsertti, Malmin kirkko. Peter Hilli, laulu; Liisa Ahlberg, urut.

7.6. Iltamusiikki, Pyhän Henrikin katedraali. Liisa Ahlberg, urut. Hilli, Rheinberger.

5.4. Iltamusiikki, Pyhän Henrikin katedraali. Liisa Ahlberg, urut. Demessieux: Twelve Choral Preludes on Gregorian Chant Themes for Organ op. 8.

30.3.2018 Passionsmusik, Kottby kyrka. Peter Hilli, sång; Liisa Ahlberg, orgel: Daniel Björk, andakt.

Tutkimus ja julkaisut

Opiskelen Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulun soveltajakoulutuksessa. Tutkin soitinpedagogiikkopetuksen kehittämistä John Biggsin konstruktiivisen linjakkuuden teorian avulla.