Pääsiäisen roadtrip

|
Blog

 

 

Pääsiäisen aikaan yliopiston opetuksessa oli loma, joka meillä kesti kokonaiset kaksi viikkoa. Olimme tämän ajan kiertelemässä Pohjoissaarta campervanilla, koska halusin nähdä muutakin kuin Aucklandin täällä oleskeluni aikana. Vaikeinta oli valita mihin päin auton nokan kääntäisi, koska mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää täällä on valtavasti. 

On vaikea tavoittaa kuvilla tai sanoilla niitä tunnelmia, joita roadtripin aikana koin. Yritän silti jakaa jotakin kokemuksestani. Sanoinko jo, että maisemat olivat toinen toistaan upeampia.

Päätimme ensimmäisenä suunnata Rotaroalle, jossa maan sisältä nousee mitä mielenkiintoisempia pulpahduksia. Lämpimät uima-altaat tekivät hyvää kipeille lihaksille tiukan tekniikkatreenin jälkeen.

 

Pääsiäisen jälkeen suunnistimme kohti Coromandelia ja upeita vuoristomaisemia. Tiet olivat mutkaisia, kapeita ja jyrkkiä. Rannat olivat loputtoman pitkiä ja kauniita. Sellaisia, joita yleensä näkee vain lomaesitteissä.

 

 

Viimeisenä suuntasimme auton kohti Northlandia; halusimme nähdä Cape Reingan majakan. Kun saavuimme perille, tuuli oli kova. Niin kova, että mietin, uskallanko kävellä majakalle asti.

 

 

Paluumatkalla Aucklandiin poikkesimme ikimetsien kautta. Olimme jo päättäneet palata toista reittiä kotiin, mutta keskellä pimeää tietä sanoin yht´äkkiä: ” Mä tässä vaan mietin. Onkohan meidän reittivalinta väärä?” Niin käänsimme auton vastakkaiseen suuntaan ja pääsimme vielä viimeiseksi vaikuttaviin Kauri-metsiin. Puut ovat jopa 2000 vuotta vanhoja, mutta tarkkaa ikää on mahdotonta arvioida.

 

 

Kun on matkustanut tänne asti, olisi järjetöntä viettää koko aika Aucklandissa. Näin ollen olen onnellinen, että meillä oli lomaa ja minulla oli mahdollisuus nähdä nämä kaikki paikat. Lisäksi sain aikaa ajatella opinnäytetyötäni, jonka tiiviiseen prosessiin hyppään heti Suomeen palattuani.

 

-Elsa