Photo: Harriina Räinä
Self-portrait tekeillään kuparietsaus-kurssilla

Kurssivalintoja Tsukubassa

|
Blog

こんにちは

 

Kursseille rekisteröityminen on vihdoin tullut päätökseen, näin kolmen viikon maassa olon jälkeen. Kurssien sisältöjen selvittäminen on vaatinut aika paljon omaa aktiivisuutta, koska lähes kaikkien taidepuolen kurssien sisältökuvaukset tarjotaan vain japaniksi. Tsukuban yliopistossa on myös mahdollisuus valita kursseja koko yliopiston tarjonnasta, mikä on mukavaa vaihtelua. Halutessaan voi opiskella vaikka antropologiaa tai meribiologiaa, englanniksi tai japaniksi! 

 

Kurssisysteemi toimii niin, että jokaista valittua kurssia on kerran viikossa yhtenä päivänä, yleensä joko 1h 15min tai 2h 45min kerralla. Itselläni on kursseja maanantaista torstaihin, perjantain jätin kokonaan studiotyöskentelylle. 

 

Valitsin omasta koulutusohjelmastani kaksi kurssia: julkisen taiteen kurssin ja esitystaidekurssin. Julkisen taiteen kurssilla toteutamme professorimme Yuko Onon ohjauksella teoksia yliopiston sairaalan puutarhaan. Esitystaidekurssilla jokainen oppilas (ja opettaja, joita on kurssilla kolme!) tekee uuden performanssin joka viikko, joka esitetään ryhmälle. Lisäksi minulla on puunveistoa, kuparietsausta, kanji-kurssi ja jonkinlainen tilastotiedekurssi Japanin yhteiskunnan muodostumisesta. Kaksi viimeistä ovat englanniksi, loput japaniksi.

 

Professorimme iski jokaiselle käteen tällaisen iloisen paketin muovailusavea julkisen taiteen kurssin teoksien pienoismalleja varten.

 

Pienoismalli muotoutuu... Lopputulosta verrattin muuten Cy Twomblyn kipsiveistoksiin!

 

Studiotilat vaihtelevat koulutusohjelmittain, itselläni on työpiste isossa jaetussa tehdashallimaisessa tilassa. Se sopii itselleni oikein hyvin, koska tila mahdollistaa myös ns. likaisemman työskentelyn, mikä Kuvataideakatemian toimistomaisessa työhuoneessa ei ollut mahdollista. Työtilassamme on myös yhteisessä käytössä olevia työkaluja ja materiaaleja, joita saa vapaaksi käyttää, kuten puuta, maaleja, liimoja ynnä muuta. 

 

またね! 

 

 

HARRIINA RÄINÄ

 

Maisterivaihdossa 4.4.–31.8.2017 japanilaisessa Tsukuban yliopistossa, Plastic Art & Mixed Media -koulutusohjelmassa.